Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-06-2010

Jongen aangehouden voor mishandeling vriendin

OUD GASTEL: Een 16-jarige jongen uit Oud Gastel werd woensdagochtend aangehouden voor mishandeling van zijn 19-jarige vriendin. De twee hadden ruzie gekregen in hun woning en de man zou hierbij de vrouw bij de keel hebben gepakt. Ook zou hij haar in een kamer willen opsluiten. De vrouw verklaarde bij aankomst van de politie geen aangifte te willen doen van mishandeling. Wel waren striemen in haar nek zichtbaar. De politie besloot de man ambtshalve aan te houden. De verdachte
verklaarde op het politiebureau dat hij de vrouw vast had gepakt omdat ze tegen de muur aan aan het slaan was. Hij deed dit voor de veiligheid van zijn vriendin, aldus zijn verklaring. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld. De politie maakt dossier op en zal in overleg treden met justitie over deze zaak.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield woensdag om 02.30 uur een 39-jarige Roosendaalse aan voor rijden onder invloed. De politie hield de automobiliste staande op de Willem Dreesweg, omdat ze met haar lichten seinde. Uit een blaastest bleek dat de ze teveel had gedronken en de politie hield haar aan. Op het politiebureau moest de bestuurster een ademanalyse ondergaan. Hieruit kwam een uitslag van 690 ug/l. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 8 uur. Nadat de vrouw medegedeeld werd dat haar rijbewijs werd ingevorderd werd ze recalcitrant. Ze wilde niets meer verklaren en moest uiteindelijk geboeid in het ophoudlokaal worden ingesloten. Gezien haar toestand werd de crisisdienst ingeschakeld om haar te beoordelen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie treft 800 gram hennep aan in auto

WOENSDRECHT: De politie kreeg dinsdag tegen 21.00 melding van een verdacht voertuig in de Dr. De Ramlaan. Het vermoeden bestond dat de inzittenden van het voertuig mogelijk op een drugskoerier wachtten. De politie zag de auto rijden op de Olympialaan en volgde hen richting de A4. Nabij Hoogerheide kreeg de bestuurder een stopteken. De bestuurder werd aangesproken. Hierbij roken de agenten een henneplucht. Bij doorzoeking van het voertuig werden ruim 800 gram hennep en een stroomstootwapen aangetroffen en in beslag genomen.
De twee inzittenden, twee 25-jarige inwoners van België, zijn
aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden hebben een dagvaarding gekregen en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
Veelpleger in verzekering gesteld na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield woensdag aan het einde van de middag een 21-jarige veelpleger uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. De man had voor iets meer dan 10,- tandenborstels en snoepjes gestolen. Hij bleek een veelpleger te zijn en schorsende voorwaarden te hebben. Hierop is de man in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord.

Jongen aangehouden voor drugsrunnen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Steenbergen aan voor drugsrunnen. De jongen werd op de Jacob
Obrechtlaan gezien terwijl hij op een scooter reed en geel helm droeg. Bij het zien van de politie ging hij er vandoor en liet de scooter op de kruising met de Erasmuslaan achter. Hij ging er te voet vandoor en werd op aanwijzen van getuigen op de Jacob Obrechtlaan aangehouden. In de scooter werden meerder gripzakjes met in totaal ruim 8 gram softdrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De jongen is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

787 bekeuringen tijdens snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag tussen 09.45 uur en 19.45 uur een snelheidscontrole op de Antwerpseweg ter hoogte van de oversteekplaats met de Passenberg.
In totaal zijn 6724 voertuigen gecontroleerd. Er werden 783
overtredingen geconstateerd. Deze bestuurders reden harder dan de toegestane 70 km/u. Hoogste gemeten snelheid bedraagt 163 km/u. Ook zijn er vier automobilisten bekeurd voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-06-2010 17:11 | © Regio Midden en West Brabant |