Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-06-2010

Politie onderzoekt overvallen op woningen

BREDA: De politie onderzoekt twee overvallen op woningen.

Dinsdag deed de bewoonster van een woning aan de Copernicusstraat de voordeur open nadat er was aangebeld. Dit gebeurde rond 22.45 uur. Ze werd naar binnen geduwd en er kwamen drie mannen de woning binnen. De 64-jarige vrouw begon te gillen en werd door een van de mannen geslagen. Een van de mannen was in bezit van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De zoon van de bewoonster kwam op het tumult af en samen met zijn moeder verjaagde hij de overvallers. Volgens de melding gingen de daders er te voet vandoor richting de Doornboslaan.
De politie nam aangifte op van de geschrokken bewoonster. Er werd een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de woning. Ook stelde de politie een sporenonderzoek in in de woning. Van de zoon des huizes is een getuigenverklaring opgenomen.

Woensdagmiddag werd er bij een woning in de Oede van Hoornestraat aangebeld. De bewoonster van het pand, die op het moment alleen thuis was deed open en werd naar binnen geduwd door een man. De vrouw werd vervolgens mishandeld en bedreigd met een onbekend voorwerp. De dader nam onder andere sieraden weg en is vertrokken.
In eerste instantie kwam de melding om 12.40 uur bij de politie binnen als inbraak. Bij arriveren van de agenten bleek het om een overval te gaan. Het slachtoffer is overgebracht naar het politiebureau voor het opnemen van een aangifte. Technisch rechercheurs deden een
sporenonderzoek in de woning. Ook werd een buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de woning.

De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien wat met een van de overvallen te maken kan hebben zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die meer weten over de overvallen, maar liever anoniem blijven kunnen zich melden bij de stichting M. (meld misdaad anoniem) via telefoonnummer 0800-7000.

Man in hand gestoken na ruzie om sigaret

BREDA: De spoorwegpolitie meldde dinsdag rond 16.00 uur dat zich bij hen een man met een steekwond had gemeld. Bij aankomst van de politie bleek dat het slachtoffer met twee vrienden in het park Valkenberg was aangesproken door een onbekende man. Hij vroeg om een sigaret, maar kreeg deze niet. Hierna ontstond er een woordenwisseling en een strubbeling. Hierbij pakte de onbekende een klein mes en stak de 21-jarige gedupeerde uit Breda in zijn hand. De wond moest worden gehecht en de man is naar het ziekenhuis overgebracht.
Aan de hand van het signalement hield de politie een 20-jarige man uit Oost-Souburg aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat het niet de juiste persoon was en de man is na voorgeleiding in vrijheid gesteld.
De gedupeerde wilde geen aangifte doen en de vrienden van de man wilden geen verklaring afleggen. De vrienden van de eerder aangehouden man verklaarden dat zij de ruziënde mannen uit elkaar wilden halen.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

SINT WILLEBRORD: Een getuige meldde dinsdag even na 15.00 uur dat er een ruit zou zijn vernield bij een woning in de Dorpstraat. De dader zou hierdoor verwondingen hebben opgelopen. De man werd bij een woning aan de Weberstraat ondergebracht in afwachting van de politie en ambulance. Bij aankomst van de politie was de man erg onrustig en was aan het schreeuwen. De agenten probeerden hem tot bedaren te brengen, maar dit werkte averechts. De 40-jarige inwoner van Sint Willebrord beledigde en bedreigde de agenten. De man is aangehouden en werd behandeld aan zijn verwondingen door ambulancepersoneel. Ook tegen het ambulancepersoneel werd de man agressief en hij probeerde bij zijn behandeling de agenten te schoppen.
Na behandeling is de verdachte overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van vernieling. Hij verklaarde dat hij een klap hoorde. Er bleken twee mensen van een scooter te zijn gevallen die tegen het tuinhek bij zijn woning aan gingen zitten. Hij ging naar buiten en vroeg of ze voorzichtig wilden doen met zijn hek. Hierop werd het tweetal kwaad. De gedupeerde liep zijn woning binnen, waarna de man het ruitje zou hebben vernield.

Bestuurder zonder rijbewijs beledigt agent

BREDA: De politie zag dinsdagmiddag in de Nassaustraat een auto rijden, bestuurd door een man waarvan bekend was dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. De man was eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De agenten reden achter de auto aan en zagen het voertuig in de Nieuwe Boschstraat staan. De bijrijder stond op straat en werd aangesproken. Hij vertelde niet te weten waar de bestuurder was. De agenten zagen de bestuurder daarna onder een geparkeerd busje liggen. Hij werd aangesproken en hem werd een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs aangezegd. Omdat hij al eerder was bekeurd werd ook zijn auto in beslag genomen. De man weigerde de sleutels af te geven en zei dat het niet zijn auto was. Na meerdere weigeringen werd hij aangehouden. Hierbij schold de 18-jarige Bredanaar een agent uit. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd verhoord. De man bekende te hebben gereden zonder rijbewijs en bood zijn excuses aan aan de agent voor het beledigende taalgebruik. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers nemen sigaretten weg bij inbraak

BREDA: De politie kreeg woensdag even na 02.00 uur melding van een inbraak aan de Langendijk. Een omwonende hoorde een klap en alarmeerde de politie. Bij een supermarkt bleek de ruit te zijn ingegooid. De daders namen sigaretten weg. De gedupeerde zal later aangifte doen van de inbraak. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de supermarkt.

Bewoner overloopt inbrekers

BREDA: Een 65-jarige bewoner van een pand aan de Koningin Emmalaan schrok woensdag rond 01.45 uur wakker van het alarm van zijn woning. Hij liep naar beneden en schakelde het alarm uit. Hierna merkte hij dat er iemand in de huiskamer van de woning was. Toen hij de woonkamer binnen kwam zag hij de inbreker door een raampje wegvluchten. Buiten stond nog een persoon. De daders hadden een bovenlicht aan de voorzijde van de woning opengebroken. Voor zover bekend is er niets weggenomen uit de woning.
De politie stelde een sporenonderzoek in in de woning. Van de bewoner is aangifte opgenomen.

Brutale diefstal uit tabakswinkeltje

SINT WILLEBRORD: De eigenaresse van een tabakswinkeltje in de
Dorpsstraat meldde woensdag rond 16.00 uur bij de politie dat ze was bestolen. In eerste instantie dacht men dat de vrouw was overvallen, maar het bleek om een brutale diefstal te gaan. De eigenaresse van het winkeltje was in haar woning toen ze de bel van de winkel hoorde. Ze liep de winkel in en zag een man met een bivakmuts sigaretten uit de stellingen wegnemen. Hierna verliet hij de winkel en fietste weg in de richting van de Emmastraat.
De politie verstuurde een SMS-Alert en nam aangifte op van de
geschrokken eigenaresse.
In de SMS-Alert werd nog gerept over een overval. Hierin werd een signalement gegeven van de man. Het zou gaan om een blanke man van rond de 1.65m. met een blauwe jas en kort blond haar met inhammen. Hij droeg een zwarte rugtas.

De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien wat te maken kan hebben met de diefstal zich te melden bij de politie via 0900-8844. Mensen die meer weten van de diefstal, maar die liever anoniem blijven kunnen bellen met de stichting M. (Meld misdaad anoniem) via 0800-7000.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-06-2010 17:23 | © Regio Midden en West Brabant |