Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers supermarkt snel aangehouden

Snel na een gewapende overval op een supermarkt aan de Niasstraat (Indische buurt) zijn twee mannen van 21 en 33 jaar oud aangehouden. De gewapende overval vond woensdagmiddag 9 juni rond half drie plaats. Bij deze overval waren twee mannen betrokken. Een van hen bedreigde het personeel en klanten met een vuurwapen terwijl de ander geld buit wist te maken.

Beide verdachten stapten in een auto en reden er vandoor. Politiemensen die in de buurt aan het surveilleren waren en op de overvalmelding reageerden kregen meteen zicht op de vluchtauto. Op de Zeeburgerdijk nabij de sporthal kwam de vluchtauto tot stilstand en de twee overvallers gingen er rennend vandoor. Een van de verdachten kon, nadat er een waarschuwingsschot was gegeven, direct worden aangehouden. Hij was tijdens zijn aanhouding in het bezit van een vuurwapen.

De tweede verdachte was het Flevopark in gevlucht. Deze man is dankzij een grote gecoördineerde zoekactie, waarbij ook een helikopter ingezet werd, in de bosjes aangetroffen en aangehouden. Het onderzoek is in behandeling bij rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Noord.


____________________