NEN


Oprichting NEN-normcommissie Elektrische Voertuigen

woensdag 9 juni 2010, 15:01

Er komt een NEN-normcommissie voor Elektrische Voertuigen. De oprichting hiervan wordt ondersteund door het Formule E-team waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen werken om elektrisch rijden in Nederland voor iedereen toegankelijk te maken.

In de NEN-normcommissie zal de Nederlandse stem worden bepaald ten aanzien van Europese en mondiale normen (in IEC Technical Committee 69 Electric Vehicles) die worden ontwikkeld voor elektrische auto's. Door een actieve rol te vervullen bij de ontwikkeling van Europese en mondiale normen voor elektrische auto's, kan de NEN-normcommissie ervoor zorgen dat de normen zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen in Nederland. Daarnaast zal de NEN-normcommissie ook Nederlandse afspraken voor elektrische auto's vastleggen in Nederlandse normdocumenten.

Deelname
De startvergadering van de NEN-normcommissie voor Elektrische Voertuigen vindt plaats op vrijdag 25 juni bij NEN in Delft. Per belanghebbende organisatie kan de vergadering worden bijgewoond door één vertegenwoordiger. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 18 juni aanmelden door een e-mail te sturen aan ria.vanantwerpen@nen.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Gertjan van den Akker, telefoon (015) 2 690 426, e-mail: gertjan.vandenakker@nen.nl.