Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 8 september 2009

Sondheim Festival in M-Lab
Musical 'Sunday in the Park with George' met o.a. Alex Klaasen

M-Lab organiseert in de zomer van 2010 het Sondheim Festival als eerbetoon aan de gelauwerde Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim, die dat jaar tachtig hoopt te worden. Hoogtepunt van het festival is de complete enscenering van Sunday in the Park with George, in juni 2010 in theater M-Lab. Into the Woods sluit het festival in september af met een tournee langs twaalf Nederlandse theaters. Voor beide producties werkte Sondheim (songs) samen met James Lapine (script).

Sunday in the Park with George is van 9 juni tot en met 4 juli te zien in M-Lab. De hoofdrollen worden gespeeld door Alex Klaasen en Elise Schaap. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk. Marco Braam tekent voor de muzikale leiding en het video-ontwerp is van Coen Bouman.

Vanaf zijn debuut als tekstschrijver van West Side Story tot en met zijn werk als componist en tekstschrijver van Passion is Sondheims werk inspiratiebron geweest voor theatermakers over de hele wereld. Hij wordt beschouwd als de grootste innovator van het musicaltheater. Voor Sunday in the Park with George ontving Sondheim in 1985 de Pultizer Prize voor beste drama. Hij liet zich inspireren door het leven van de Franse schilder Georges Seurat, de eerste pointillist. De musical gaat over de eenzaamheid van de kunstenaar en zijn zoektocht naar vernieuwing in de kunst. Een musical die net zo zeer over Sondheim zelf gaat als over Seurat.

www.m-lab.nl

M-Lab, 'Off Broadway' aan 't IJ, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, het ministerie van OC&W, Amsterdam Topstad en Stadsdeel Amsterdam Noord.

Noot voor de redactie,