Tweede Kamerverkiezingen: Spectaculaire uitslagenavond in de Melkweg

21/05/2010 08:30

Booij, Klusman en Van Bruggen

TWEEDE-KAMERVERKIEZINGEN 2010: SPECTACULAIRE UITSLAGENAVOND IN DE MELKWEG

Het Feest der Democratie: RTL Nieuws Live - analyses - cabaret - muziek

Op 9 juni presenteren Het Campagnebureau BKB en de Melkweg Het Feest der Democratie. Met een avondvullende live-uitzending van RTL Nieuws onder leiding van Frits Wester en Rick Nieman. Een bonte verzameling analisten, schrijvers, politici, artiesten, journalisten, wetenschappers en opiniemakers volgt de spannende ontknoping van de Tweede-Kamerverkiezingen. Onder de gasten: Wouter Bos, Gerd Leers, Maarten van Rossem, Kay van de Linde, Guusje ter Horst, Bas Heijne, Rob Wijnberg en vele anderen.

Programma

Frits Wester en Rick Nieman verzorgen een drie uur lange live-uitzending van RTL Nieuws met de laatste exit polls, politieke analyses, de uitslagen en natuurlijk een keur aan politieke en minder politieke gasten, waaronder Gerd Leers, Maarten van Rossem, Wouter Bos, Kay van de Linde en Ahmed Marcouch.

Buitenlandkenners als James Kennedy en Bas Heijne kijken met een internationale blik naar de binnendruppelende uitslagen. Campagne-experts Erik van Bruggen, Kay van de Linde en André Krouwel laten hun licht schijnen op het campagne-verloop.

In de Generatiegesprekken gaan jonge talenten als Jesse Klaver en Rob Wijnberg in gesprek met de generatie van Jan Marijnissen en Bernard Wientjes. Hoe zien zij de toekomst van Nederland? Aan het eind van de avond gaan partijcoryfeeën in het formatiedebat de strijd aan om het premierschap en de beste coalitie.

Organisatie

Het Feest der Democratie is een initiatief van Het Campagnebureau BKB en de Melkweg. Doel van de avond is om de verkiezingen toegankelijk te maken voor een breed en vooral jong publiek. Het is een partijneutrale ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen aan discussies over de verkiezingen en de campagnes. Eerder organiseerde BKB het Festival van de Lokale Democratie (gemeenteraadsverkiezingen 2010), de President's Night (Amerikaanse presidentsverkiezingen) en I vote Europe (EU-parlement) in de Melkweg.

Mediapartners van het Feest der Democratie zijn RTL Nieuws, Ziggo, de Volkskrant, 3FM en Tegenlicht.

Tickets zijn te koop via www.melkweg.nl, www.feestderdemocratie.nl, Ticketservice en de bekende voorverkoopadressen. Reserveren is niet mogelijk.

Woensdag 9 juni 2010 / Deuren open: 18.00 uur / Aanvang: 18.30 uur





http://www.bkb.nl