Gemeente Doetinchem

Persbericht, 4 juni 2010

Verkiezingsavond in Doetinchem

De gemeente Doetinchem organiseert op woensdag 9 juni, de avond van de verkiezingen, een verkiezingsavond in de Gruitpoort aan de Hofstraat 2 in Doetinchem. Na het sluiten van de stembureaus - om 21.00 uur - volgen we gezamenlijk de voorlopige uitslagen aan de hand van verschillende tussenstanden. De verkiezingsavond is een openbare bijeenkomst en voor iedereen vrij toegankelijk. Het programma begint om 21.15 uur, maar u bent vanaf 20.45 uur al van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats in de filmzaal en de foyer van de Gruitpoort. In de filmzaal wordt op het scherm de hele avond het televisienieuws met de landelijke uitslagen getoond. Gedurende de avond presenteert burgemeester Kaiser drie momenten met voorlopige uitslagen in Doetinchem. Ook geeft Erik Hagelstein (Hoofd nieuws bij Omroep Gelderland) een politieke analyse van de uitslagen.

De voorlopige uitslag van alle stembureaus op partijniveau wordt na middernacht verwacht. Onderstaande tussenstandtijden en eindtijd zijn indicatief.

Programma
21.15 uur Welkom door burgemeester Kaiser
21.30 uur Jan Bart Wilschut van de Regio Achterhoek bespreekt de uitslag van het jongerendebat dat voorafging aan de verkiezingsavond. 21.45 uur 1e voorlopige tussenstand
22.45 uur 2e voorlopige tussenstand
00.15 uur voorlopige complete uitslag (100% v.d stemmen)