Dura Vermeer Hengelo

Hengelo - 09 juni 2010

Officiële handeling start project Korenbloem Medaillon te Hengelo

Onder toeziend oog van alle toekomstige bewoners is met het storten van een deel van een fundering en het plaatsen van handafdrukken in het beton door de heer Jan Bron, wethouder van de gemeente Hengelo, een toekomstige huurder en koper het officiële startschot gegeven voor de start van de bouw door Dura Vermeer Bouw Hengelo van het project Korenbloem in Hengelo.

Voorafgaande aan de officiële handeling hielden de betrokken partijen Dura Vermeer Bouw Hengelo BV, Welbions en gemeente Hengelo een toespraak. De handeling markeerde de officiële start van de realisatie van de woonwijk Medaillon, een gezamenlijke gebiedsontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Hengelo en de gemeente Hengelo. Het gehele gebied, dat de realisatie van circa 200 gevarieerde grondgebonden woningen behelst, is al voor het grootste gedeelte bouwrijp gemaakt door Dura Vermeer Infrastructuur.

Project Korenbloem
De Korenbloem is het eerste deelproject binnen de nieuwe bijzondere woonwijk Medaillon. De 40 woningen aan de Karel Appelstraat hebben de aanduiding ''Korenbloem'' meegekregen. Woningtype Korenbloem is genoemd naar één van de vele veldbloemen die in het plangebied Medaillon voorkomen. Dit project is een gezamenlijke ontwikkeling van woningcorporatie Welbions en Dura Vermeer Bouw Hengelo. Binnen het project worden de 22 koopwoningen en 18 (sociale) huurwoningen gebouwd door Dura Vermeer Bouw Hengelo. Bijzonder is dat de koopwoningen binnen project Korenbloem al voor circa 90% zijn verkocht door ondermeer stimulerende maatregelen, zoals inzet van subsidies van de overheid. Alle huurwoningen binnen
project Korenbloem zijn door woningcorporatie Welbions reeds verhuurd.

Project Hertshooi
Naast het project Korenbloem zijn tevens de eerste woningen van het project Hertshooi in uitvoering genomen. Project Hertshooi bestaat uit 10 twee-onder-één-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. Binnen dit project is gestart met de realisatie van de eerste woningen aan de Willem de Kooningstraat en Klaas Berninkstraat.

Woonwijk Medaillon
In het noordwesten van Hengelo, aan de centrumzijde van de snelweg A1, wordt de komende jaren een bijzondere woonwijk gerealiseerd: Medaillon. Bijzonder, omdat zowel het centrum als het buitengebied nabij is, omdat het woningaanbod buitengewoon divers is van huurwoningen tot riante kavels waarop zelf droomhuizen kunnen worden gebouwd en omdat er heel bewust is gekozen voor een ruime opzet waarin de natuur prominent aanwezig blijft. Medaillon wordt daarmee met recht hét groene sieraad van Hengelo. Op dit moment zijn er een zestal deelprojecten in uitvoering, in verkoop of in voorbereiding. De projecten Korenbloem en Hertshooi zijn in uitvoering. De deelprojecten Erve de Bröker (14 ruime kavels) en Lupine (10 patiobungalows) zijn in verkoop en binnen de deelprojecten Sleedoorn (20 twee-onder-één-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen) en Waterviolier (23 rijwoningen) is de verkoop in voorbereiding.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.medaillonhengelo.nl en www.duravermeerbouwhengelo.nl.