Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Politie treedt op

Gerichte acties tegen overlast

De politiewijkteams Lombardijen, IJsselmonde en Beverwaard zijn weer gestart met gerichte acties tegen overlast. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden neemt de overlast in deze wijken namelijk toe.

Extra surveillances
Het doel van deze acties is het tegengaan van overlast, winkelcentra hebben hierbij speciale aandacht. Dit is uiteraard naast de reguliere surveillances. De politie treedt daarbij op tegen overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): openlijk drank- en drugsgebruik, vervuiling, samenscholing en ander hinderlijk gedrag in de buurt van winkels en woningen.

Resultaten
Bij de tot nu toe gehouden acties werd opgetreden op de Dumasstraat, het Prinsenplein en de Oude Watering. Hierbij zijn in totaal 32 personen aangehouden. Naast de overtredingen van de APV zijn er ook personen bekeurd voor verdovende middelen en het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de acties werden ook personen aangehouden met openstaande geldboetes en gevangenisstraffen.

Samenscholingsverbod en cameratoezicht
Vanuit de deelgemeente zijn borden geplaatst in verband met het samenscholingsverbod op de Dumasstraat en het Prinsenplein. Daarnaast komt er permanent cameratoezicht op de Oude Watering.