Gemeente Nieuwegein

woensdag, 9 juni 2010

`Nieuwegein bouwt aan haar toekomst. De eerste paal voor de bouw van het Stadshuis in het nieuwe stadshart is geslagen. Al snel was 70 procent van het eerste blok met winkels, woningen en parkeren verkocht. Met de bouw van het nieuwe stadshart spraken de betrokken partners af dat ondanks de recessie de oorspronkelijke plannen worden uitgevoerd.' Met deze woorden blikt burgemeester Cor de Vos in het Burgerjaarverslag terug op 2009. Het Burgerjaarverslag 2009 `Nieuwegein Bouwt' wordt deze week als bijlage bij De Molenkruier huis aan huis bezorgd.

2009 was een jaar waarin de gemeente tal van activiteiten voor en samen met de inwoners van Nieuwegein organiseerde. Zoals het festival ´Nieuwegein Bruist´ in Park Oudegein dat in drie dagen circa 15.000 bezoekers trok. Samen met de bewoners vierde de gemeente 15 jaar stedenband met Rundu en Pulawy.

Maar de gemeente deed ook andere zaken voor haar inwoners. Het gemeentebestuur besloot om de onroerendzaakbelasting niet te verhogen vanwege de toename van dreigende ontslagen. Ook maakte de gemeente de schuldhulpverlening meer op maat, opende ze samen met partners het Jongerenloket en werd de wet Tijdelijk Huisverbod van kracht. Hierover en over nog veel meer geeft het Burgerjaarverslag inzicht in het werk en functioneren van de gemeentelijke organisatie in het afgelopen jaar.