Gemeente Hulst


Werken in De Nieuwe Bierkaai

De Overdamstraat wordt tijdelijk afgesloten en de sloop van de laatste panden staat te gebeuren.

Ter voorbereiding op de werkzaamheden in het kader van De Nieuwe Bierkaai, worden door Delta en KPN de nodige kabels en leidingen verlegd of vernieuwd. In verband met deze werkzaamheden is het nodig om vanaf maandag 15 juni tot en met woensdag 30 juni 2010 de Overdamstraat te Hulst af te sluiten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer ter plaatse omgeleid.

In het plangebied moeten nog een aantal panden worden gesloopt. Dit zijn de panden aan de Overdamstraat 14-18, Dubbele Poort 1-3 en aan de Minderbroederstraat 3. De panden aan de Overdamstraat en de Dubbele Poort dienen te verdwijnen, omdat deze binnen het ontwerp van de aan te leggen haven liggen. Het voormalige postkantoor wordt nu gesloopt om ruimte te maken voor het zogenaamde bouwterrein. Daar worden de bouwketen geplaatst en kan de opslag van bouwmaterialen plaatsvinden.

Het is de bedoeling om medio juni 2010 te starten met het verwijderen van de asbest in de te slopen panden. Dit neemt circa 3 weken in beslag. Het streven is om met de daadwerkelijke sloop te starten omstreeks 21 juni 2010. Begonnen wordt aan de Overdamstraat en daarna volgen de panden aan de Dubbele Poort. De sloop van de panden aan de Dubbele Poort en Minderbroederstraat vangt aan in de week van 5 juli 2010.