Ingezonden persbericht


Trend Micro optimaliseert zakelijke eindpuntbescherming met virtuele desktopbeveiliging

OfficeScan 10.5 van Trend Micro allereerste beveiligingssoftware op de markt, die virtuele desktops herkent

Vianen, 9 juni 2010 - Trend Micro introduceert als eerste software die in staat is gevirtualiseerde desktops te herkennen en te beschermen. Deze functionaliteit is opgenomen in OfficeScan 10.5, de nieuwste versie van de eindpuntbeveiligingssoftware van Trend Micro voor middelgrote en grote ondernemingen.

Trend Micro OfficeScan 10.5 wordt ondersteund door het Trend Micro Smart Protection Network dat een infrastructuur biedt met samenhangende in-the-cloud intelligentie. De oplossing is speciaal ontwikkeld voor het oplossen van problemen die uniek zijn voor een Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Met OfficeScan kunnen grote ondernemingen meer dan twee keer zo veel virtuele machines per VDI-host kwijt - zonder concessies aan veiligheid. Dat blijkt uit uitgebreide tests in de eigen organisatie van Trend Micro.

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door het onafhankelijke IT-analystenbureau Enterprise Strategy Group, komt naar voren dat zestig procent van de grote bedrijven een desktopvirtualisatiestrategie heeft. Hiervan is 45 procent van plan binnen drie jaar meer dan de helft van de werkplekken gevirtualiseerd te hebben(1). Maar ondanks de lage kosten om besmette gevirtualiseerde eindpunten schoon te maken en opnieuw in te richten, hebben de meeste gebruiksscenario's van gevirtualiseerde desktops hetzelfde risicoprofiel als die van fysieke desktops.

Voor grote bedrijven is de verleiding erg groot om hun bestaande beveiliging, die gevirtualiseerde desktops niet herkent, hiervoor in te zetten. Deze situatie zorgt voor aanzienlijke druk op de prestaties van de gedeelde VDI-serverhardware, wat voor de gebruikers negatief uitpakt. Uiteindelijk zijn bedrijven genoodzaakt te kiezen tussen een lage return on investment (ROI) op de VDI of een gebrekkige beveiliging waardoor ze mogelijk niet voldoen aan gestelde wettelijke eisen.

De VDI-optimalisaties die Trend Micro in deze versie van OfficeScan introduceert, vormen een oplossing voor deze uitdagingen. Dankzij de integratie met VMware View en Citrix XenDesktop identificeert versie 10.5 gevirtualiseerde desktops en voorkomt het toegangsweigering door een serie van scans en beveiligingsupdates. Ook zogenaamde AV-storms en het '9 uur'-probleem worden hiermee uitgeschakeld.

Klanten kunnen met OfficeScan 10.5 het aantal gevirtualiseerde desktops per host maximaliseren. Dit draagt bij aan een hogere ROI van de VDI-investeringen, zonder dat de beveiligingsstandaard omlaag gaat. Daarnaast profiteert deze nieuwste versie van VDI-concepten, waaronder base images en linked clones, om zo de impact op prestaties en beveiliging nog verder te verkleinen en het gebruikersgemak te vergroten.

"Met deze nieuwste versie van OfficeScan met VDI-herkenningstechnologie laat Trend Micro opnieuw zijn toewijding en leiderschap zien in de virtualisatiemarkt", zegt Steve Quane, Chief Product Officer van Trend Micro. "Met versie 10.5 halen klanten alles uit desktopvirtualisatie. Het ondersteunt bij het oplossen van actuele problemen en biedt unieke, allesomvattende bescherming voor zowel fysieke als gevirtualiseerde desktops vanuit slechts één console."

Nieuw in OfficeScan 10.5
VDI-herkenning voor Citrix XenDesktop en VMware View Standaardeinpuntbeveiligingsoplossingen drukken flink op de prestaties van gedeelde VDI-hardwaremiddelen, wat zorgt voor frustratie bij de eindgebruiker. Daarbij lokt het bedrijven uit tot het verlagen van hun beveiligingsstandaarden. OfficeScan 10.5 voorkomt toegangsweigering en optimaliseert het scannen van gevirtualiseerde desktops, zodat het aantal VM's per VDI-host te maximaliseren is. Of een bedrijf nu werkt met Citrix en VMware, het kan zonder dat het vereiste beveiligingsniveau in het gedrang komt.

Optimalisatie voor Windows 7
OfficeScan 10.5 biedt geavanceerde, cloud-gebaseerde eindpuntbeveiliging die geschikt is voor Windows 7. Deze toekomstvaste plug-inarchitectuur en de geringe ruimte die de software inneemt, zorgen ervoor dat grote organisaties Windows 7 kunnen uitbouwen en er het maximale kunnen uithalen.

Local Web Reputation
In deze nieuwste versie kunnen gebruikers kiezen voor Web Reputation op een lokale server binnen het eigen netwerk. Dit zorgt voor nog snellere bescherming, wat de internetervaring van de gebruiker verbetert en kosten bespaart door de bedrijfsinternetverbinding te ontlasten. Web reputation en file reputation, beide onderdeel van de Smart Protection Network-infrastructuur, bieden directe real-time bescherming tegen de nieuwste webbedreigingen - klanten hoeven dus niet op de nieuwste update te wachten. Onafhankelijke testen van NSS Labs wijzen uit dat Trend Micro OfficeScan de beste zakelijke eindpuntbescherming biedt.

Gestroomlijnd beheer en hogere schaalbaarheid
Met OfficeScan 10.5 kan een organisatie meer dan 20.000 eindpunten vanaf één OfficeScan Management Server beheren. Deze unieke mogelijkheid stelt Trend Micro-klanten in staat om zowel hun fysieke als gevirtualiseerde desktops te beheren vanuit slechts één enkele beheerconsole. Daarnaast kunnen ze zo hun OfficeScan-installatie consolideren en het beheer van clients verder stroomlijnen.

(1) Desktop Virtualization, Management and Security. Enterprise Strategy Group, 2009, door Jon Oltsik, Principal Analyst, en Mark Bowker, Senior Analyst.

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.