Socialistische Partij

SP laat feestelijke receptie Remkes aan zich voorbij gaan


09-06-2010 * De Noord-Hollandse SP-statenfractie zal vanwege de hoge kosten niet deelnemen aan de feestelijkheden rond de installatie van de nieuwe commissaris van de Koningin. De welkomstreceptie van Johan Remkes (VVD) gaat 36.000 euro kosten. De SP-fractie vindt dit een buitensporig bedrag, maar wil tegelijkertijd benadrukken dat het niet Remkes is die hiervoor heeft gekozen, maar Provinciale Staten zelf.

De SP-zal wel aanwezig zijn in de buitengewone statenvergadering op 1 juli waar de commissaris wordt ingehuldigd maar blijft weg bij de feestelijke receptie. SP-fractievoorzitter Dago Wellink: ,,Als het zo duur is om dit zulke bijeenkomsten in het Provinciehuis te houden moeten we dit soort ontvangsten voortaan gewoon buiten de deur laten plaatsvinden. Er zijn genoeg zalen te vinden die blij zouden zijn met zo'n opdracht. Haarlem heeft een prachtige schouwburg die veel geschikter is."

Het gemak waarmee Provinciale Staten instemmen met een receptie van tienduizenden euro's terwijl er grote bezuinigingen zijn aangekondigd op veel instellingen die nu nog door de Provincie worden ondersteund is voor de SP onbegrijpelijk. Wellink: ,,Wij nemen dit vooral de andere partijen in provinciale staten kwalijk, niet de nieuwe commissaris Remkes. Ik ga er vanuit dat hij als nuchtere Groninger hier ook niet op zit te wachten."