PERSBERICHT

Hilversum, 9 juni 2010.

Besluiten Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Vivenda Media Groep NV


· Jaarverslag 2009 ongewijzigd vastgesteld


· Statutenwijziging verhoging maatschappelijk kapitaal en afstempeling nominale waarde

Tijdens de gisteren gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) zijn het jaarverslag en de jaarrekening 2009 ongewijzigd vastgesteld door de aandeelhouders en is aan de Raad van Bestuur décharge verleend voor het door haar gevoerde beleid. Aan de Raad van Commissarissen is décharge verleend voor het door haar uitgeoefende toezicht

Afstempeling/verhoging maatschappelijk kapitaal

Verder is door de AVA besloten tot een statutenwijziging om het kapitaal van de vennootschap te verminderen vanwege de grote verliezen die de vennootschap heeft geleden. Er is besloten om het nominale bedrag van elk aandeel (thans ¤ 2,00 per aandeel) door statutenwijziging te verminderen. tot ¤ 0,20 per aandeel, zonder terugbetaling aan de aandeelhouders. Het besluit tot kapitaalvermindering is onmiddellijk van kracht. Na deze afstempeling is het voor de vennootschap mogelijk om nieuwe aandelen uit te geven.

Voorts is door de AVA besloten om voor de vennootschap de mogelijkheid te creëren om in de toekomst te voldoen aan de verplichtingen tot het uitgeven van nieuwe aandelen in het kader van de uitvoering van conversie van de converteerbare obligatielening. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is verhoogd tot een bedrag van ¤ 3,4 miljoen en derhalve toereikend om deze uitgiften te kunnen effectueren.

Conversie lening van maximaal ¤ 3,5 miljoen.

De AVA heeft kennis genomen van de uitvoerige toelichting van de directie op de conversie van de converteerbare obligatie lening. Overeenkomstig eerder gepubliceerd beleid is besloten tot conversie van de converteerbare lening maximaal ad. ¤ 3,5 miljoen, waarmee getracht wordt de schuldenlast van de Vennootschap verder terug te dringen. Dit zal eveneens tot een besparing op de financieringslasten leiden.

De AVA heeft Mazars Paardekooper Hoffman N.V. benoemd tot de accountant van de Vennootschap ter controle van de jaarrekening en het jaarverslag over het boekjaar 2010.

Tijdens de AVA is de bezoldiging van de voorzitter van de Raad van Commissarissen vast gesteld op ¤ 20.000,- per kalender jaar en op ¤ 15.000,- voor de overige leden van de Raad van Commissarissen. Het door de Raad van Commissarissen voorgestelde bezoldigingsbeleid alsmede het reservering- en dividendbeleid van de vennootschap is door de Algemene vergadering van aandeelhouders goedgekeurd.

Aansluitend is door de AVA besloten om aan de Raad van Bestuur machtiging te verlenen:


· tot het verkrijgen van eigen aandelen door aankoop ter beurze of onderhands, voor een tijdvak van 18 maanden, te rekenen vanaf de datum van deze vergadering.


· tot uitgifte van aandelen te besluiten te verlengen casu quo, voor zover nodig de Raad van Bestuur als orgaan dat bevoegd is tot uitgifte te besluiten aan te wijzen voor de duur van één jaar . De verlenging van de aanwijzing casu quo de aanwijzing betreft alle nog niet uitgegeven aandelen van het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap zoals dit luidt of te eniger tijd zal luiden.


· om de Raad van Bestuur aan te wijzen als orgaan dat bevoegd is om het voorkeursrecht van de aandeelhouders van de Vennootschap uit te sluiten en/of te beperken als bedoeld in artikel 2:96a van het Burgerlijk Wetboek, onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen. Het bepaalde in artikel 8 lid 4 van de statuten van de Vennootschap is ter zake van toepassing.