Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 9 juni 2010

4e Dam tot Dam FietsClassic populair

De inschrijving voor de 4e Dam tot Dam FietsClassic, die op zondag 19 september wordt gehouden, verloopt goed. De populariteit van dit fietsspektakel, georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion, leeft onder zowel de fanatiekere toerfietser als ook onder de stadsfietser. Naar verwachting staan er tijdens die derde zondag in september 5.000 mensen aan de start op de Dam in Amsterdam. De inschrijvingstermijn loopt nog tot en met zondag 29 augustus of tot de deelnemerslimiet van 5.000 is bereikt.

Eendaagse fietsevenementen, zoals deze Dam tot Dam FietsClassic, zijn erg in trek. In 2009 deden zo'n 4.000 fietsers mee in Amsterdam. Momenteel verloopt de inschrijving zo voorspoedig dat de organisatie 25 % meer deelnemers verwacht. Le Champion heeft net de organisatie van de Giro Toertocht Amsterdam (9 mei) achter de rug en merkt dat fietsers die toen meereden graag ook in het najaar aan een evenement willen deelnemen. De grootste groep fietsers komt uit Noord-Holland, gevolgd door Zuid-Holland en Utrecht. Inmiddels schreven zich ook de eerste deelnemers uit België en Duitsland in.

De Dam tot Dam FietsClassic start en finisht in Amsterdam, en wel op de Dam in Amsterdam, die voor deze gelegenheid speciaal wordt ingericht. Na het startschot volgt een korte route door de stad om vervolgens, en wie wil dat niet een keer in z'n leven meemaken, door de IJtunnel te fietsen! Deelnemers aan de 40, 60, 100 en 140 kilometer maken een mooie lus door de Noord-Hollandse natuurgebieden en schitterende (historische) dorpjes. Centraal staan de plaatsen die het woord dam in de naam hebben, zoals Monnickendam, Ilpendam, Volendam, Obdam, Durgerdam en Schoorldam. Dit groeiende evenement vindt plaats in het Dam tot Damweekend waarbij op zaterdag 18 september de Dam tot Dam Wandeltocht plaatsvindt en op zondag de Dam tot Damloop. In totaal komen in twee dagen tijd 55.000 sporters in beweging. Voor de Dam tot Dam FietsClassic kan nog worden ingeschreven tot en met 29 augustus via www.damtotdamfietsclassic.nl. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Noot aan de redactie (