Persbericht

LG en LifeSize presenteren compact all-in-one videoconferentiesysteem

LG Executive is videoconferentiesysteem en beeldscherm tegelijk

Dordrecht, 9 juni 2010 - LG Electronics, leverancier van onder andere mobiele communicatie-oplossingen, heeft samen met LifeSize, pionier op het gebied van HD-videoconferentie, de LG Executive geïntroduceerd. Dit videoconferentiesysteem combineert de betaalbare en eenvoudig te gebruiken LifeSize-technologie met de krachtige LG-beeldschermen. Het betreft een all-in-one desktop-oplossing bestaande uit een enkel beeldscherm met een geïntegreerd LifeSize-videoconferentiesysteem. Het beeldscherm kan tevens het bestaande desktop-scherm vervangen.

De nieuwe oplossing is gebaseerd op LifeSize Passport. Dit systeem werd recentelijk geïntroduceerd en staat bekend om zijn bijzonder kleine afmetingen en de mogelijkheid om Skype-gesprekken te voeren. De LifeSize-technologie is volledig geïntegreerd in de 24"-monitor. Er is geen extra hardware of bekabeling nodig.

De samenwerking tussen LifeSize en LG loopt zeer gestroomlijnd. De leverancier van videocommunicatieoplossingen levert zijn HD-videoconferentie systeemcomponenten aan LG, die vervolgens voor de assemblage zorgt. De handling, support, installatie en garantie wordt verzorgd door de erkende LifeSize-distributeur.

Björn Heisterkamp, marketing manager bij LifeSize-distributeur GO Telecom zegt: "Ik ben blij met deze samenwerking tussen experts die geleid heeft tot een geavanceerde all-in-one oplossing. Met de komst van de LG Executive lost LifeSize een belofte in: een compleet systeem voor iedere desktop met wereldwijde beschikbaarheid."

LG Executive zal in september beschikbaar zijn op de Europese markt en de voorlopige adviesprijs zal net onder de 3.000 euro liggen, exclusief BTW.

(227 woorden)