Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  9 juni 2010




Heerder burgemeester en wethouders oogsten succes op bijeenkomst Vereniging Nederlandse Gemeenten




Tijdens de ledenvergadering van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG)  oogstte het college van B&W van Heerde deze week succes.  Wethouder Anton Westerkamp van Financiën hield voor een zaal met 2.500 burgemeesters, wethouders en andere leden een pleidooi om de contributie voor de VNG te verlagen, oplopend tot 10% in 2013.


Amendement

Het college van Heerde heeft, net als een paar andere gemeentenen, een amendement ingediend om de VNG-contributie van de gemeenten met 5 tot 10% te verlagen. Voor Heerde komt dit neer op een bedrag van circa 1.500,- tot 3.000,- euro per jaar. In een periode dat alle gemeenten moeten bezuinigen, is het logisch dat ook de overkoepelende organisatie met wat minder toe moet, zo stelt Westerkamp.



Hij oogstte succes. Het voorstel wordt meegenomen in een aantal bezuinigingsscenario's dat de VNG verder uitwerkt. Het VNG-voorstel om de contributie in 2011 gelijk te houden aan die van 2010, werd door 59% van de aanwezige leden verworpen. In het najaar, als er ook een nieuw regeerakkoord is, wordt duidelijk welke consequenties daling van de contributie heeft voor de dienstverlening aan de leden van de VNG. Dan wordt er een besluit genomen over een nieuw contributievoorstel.



Einde persbericht