Ingezonden persbericht


Het Nieuwe Werken biedt volop mogelijkheden in Noordoost-Nederland Het is echter geen confectie, maar een pak op maat!

Bij 50% van de organisaties is een betere benutting van het rendement van medewerkers mogelijk. Dit vraagt een andere manier van werken die zinvoller, effectiever, efficiënter en daarmee plezieriger is.

Dit blijkt uit onderzoek naar het nieuwe werken gehouden door Think too Organisatieadviseurs, Insite Advies en Vincis bij organisaties uit Noordoost-Nederland. Het onderzoek, begin 2010 uitgevoerd via interviews met beslissers, geeft inzage in wat de deelnemers verstaan onder Het Nieuwe Werken, wat het belang is voor de organisaties en hoe zij hierop inspelen. Gezien de huidige economische situatie is het van belang om door een andere manier van werken veel winst te behalen.

De inzet van nieuwe technologieën maakt plaats- en tijdonafhankelijk werken mogelijk en biedt nieuwere en ruimere mogelijkheden om informatie te delen en om gelijktijdig aan documenten te werken. Het blijft tegelijkertijd wel van belang dat het werk op tijd, binnen het afgesproken budget en in overeenstemming met de afgesproken kwaliteit wordt opgeleverd. Leidinggevenden moeten gaan sturen op het resultaat in plaats van de inspanning. Vertrouwen en dialoog zijn hierbij van essentieel belang.

Het aantrekken van nieuwe jonge talentvolle medewerkers is belangrijk om het kennisverlies van de vertrekkende oude generatie op te vangen. Een aantrekkelijke organisatie, met flexibele werktijden, nieuwe technologie en goed personeelsbeleid is belangrijk om deze schaarse jonge talenten te werven. Een aantrekkelijke werkgever worden voor jongeren is essentieel om een goede positie op de arbeidsmarkt te hebben.

Werkplekken zijn gemiddeld voor 45% bezet. Door gebruik te maken van flexibele werkplekken kan een organisatie gemiddeld 30% van de huisvestingskosten reduceren. Gezien de huidige economische situatie is dit voor veel organisatie een belangrijke drijfveer om met Het Nieuwe Werken aan de slag te gaan.

Ongeveer 70% van de deelnemende organisaties heeft nog geen integrale visie op Het Nieuwe Werken, maar is actief op deelterreinen zoals huisvesting, P&O en ICT. De invoering van Het Nieuwe Werken is een integrale organisatieverandering en heeft grote impact op het belangrijkste kapitaal van de organisatie: de medewerkers. De implementatie van Het Nieuwe Werken dient op maat gesneden te zijn voor de organisatie in plaats van "one size fits all".

Meer informatie
Vincis begeleidt organisaties bij het oplossen van vraagstukken rondom online communicatie, e-dienstverlening en digitale dienstverlening om daarmee de bedrijfsvoering te verbeteren Insite Advies richt zich als adviesorganisatie op het uitvoeren van werkzaamheden op het grensvlak van organisatie, informatietechnologie en financiën.