Phil Fonds in de schijnwerpers


VALKENSWAARD/MANILLA, 20100609 -- De University of the Philippines (UP) heeft Adelina Philipsen-Royeca uit Valkenswaard, grondlegster van het Phil Fonds en docente aan de Rotterdam University, onderscheiden met de 2010 UPAA Distinguished Alumni Award in Human Development (Poor Handicapped Children). Adelina is uitgenodigd deze hoge onderscheiding op zaterdag 26 juni 2010 persoonlijk in ontvangst te komen nemen in de U.P. General Alumni-Faculty te Quezon City in Metro Manilla. Van 24 juni t/m 26 is er een speciaal programma samengesteld om haar te eren.

Uiteraard zal dit, zeker op de Filippijnen, een grote positieve uitstraling hebben op het werk van het Phil Fonds, waar zij de grondlegster van is.

Na een lintje van koningin Beatrix en een hoge onderscheiding van de Filippijnse president is Adelina Philipsen nu ook onderscheiden door de University of the Philippines voor haar hulp aan arme kinderen met een handicap. Adelina is geboren op de Filippijnen en op deze universiteit in 1977 afgestudeerd in economie. Elk jaar geven zij aan voormalige studenten die zich baanbrekend en inspirerend verdienstelijk hebben gemaakt een onderscheiding. Een onderscheiding die uiteraard weer gedeeld wordt met U en alle Phil Fonds vrienden, sponsoren en vrijwilligers. Want alleen samen vormen wij het Phil Fonds, aldus Adelina. In dit geval worden wij allen geëerd voor ons streven om gehandicapte kinderen naar een betere toekomst te helpen met studiebeurzen voor speciaal onderwijs. Niet alleen om de cirkel van armoede te doorbreken maar ook om te voorkomen dat deze gehandicapten op hun beurt weer gehandicapte kinderen krijgen. Ruim 80% van hen is blijvend gehandicapt geraakt door een vitaminegebrek. Met een betere opleiding en daarmede verkregen welvaart is die cirkel doorbroken. De blinde kinderen waar Adelina 21 jaar geleden mee begonnen is hebben allemaal werk, zijn intussen, vaak met lotgenoten, getrouwd en hebben gezonde kinderen.

Het Phil Fonds werkt volgens de oorspronkelijke charitas opvattingen. Heeft daardoor geen betaalde directie en werkt zoals U weet in Nederland als op de Filippijnen met onbetaalde vrijwilligers. Om versnippering te voorkomen beperken wij ons tot de Filippijnen, houden geen (duur) kantoor en hebben geen salariskosten. Iedereen werkt vanuit de eigen woonkamer op eigen computers.

Wij pretenderen 0% strijkstok en 100% naar het doel en onze goed gemotiveerde vrijwilligers komen uit alle geledingen.

Als de Philippine/Nederland- Coördinator van het Phil Fonds zorgt Adelina al 21 jaar voor een goede communicatie tussen de Nederlandse en Filippijnse organisatie, geeft sturing aan en controleert de Begeleidings-commissie op de Filippijnen en houdt alle mutaties bij van kinderen, sponsoren en instellingen.

Zij kent alle kinderen bij naam en toenaam, kent hun noden en de situatie bij hen thuis en weet wie hun sponsorvrienden zijn.

Het Phil Fonds kenmerkt zich door de sterk persoonsgerichte vriendschapsband tussen kind en sponsor in de vorm van een "vriendenplan" en de aanzet en ondersteuning van kleine school- en welzijnsprojecten. Met slechts 3 euro per maand kan men donateur worden van het Phil Fonds en met 14 euro per maand de persoonlijke vriend van een gehandicapt kind naar keuze. Bedrijven kunnen ons steunen als Projectsponsor of als Beschermbedrijf.

Voor meer informatie kan men terecht op de website www.philfonds.nl of via 06 408 758 28 of info@philfonds.nl

Niets is zo gedreven als een vrijwilliger en Adelina komt graag persoonlijk met iedereen overleggen aangaande eigen ideeën en voorkeur.





Ingezonden persbericht