Imtech Building Services zet flinke MVO-stap met CO2-Prestatieladder


DEN HAAG, 20100609 -- Imtech Building Services, onderdeel van Imtech Nederland, is gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder van ProRail. Hiermee toont Imtech aan dat het bij eigen en ingekochte activiteiten bewust bezig is met CO2-reductie. ProRail ontwikkelde de prestatieladder om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen uit te dagen en te stimuleren hun eigen CO2-productie te kennen en te verminderen.

Bart Bouwmeester, algemeen directeur Imtech Nederland: `Deze certificering past prima bij ons MVO-beleid. MVO dringt immers steeds meer door in onze maatschappij en is voor Imtech meer dan een modegril. De afgelopen jaren hebben we ons intensief beziggehouden met de vraag hoe we onze sterke positie nog beter kunnen inzetten voor een duurzame samenleving. Imtech is een pragmatisch bedrijf, vanuit die invalshoek ontplooien we een breed palet aan activiteiten. Tegelijkertijd doet Imtech meer dan wettelijk verplicht is. Bovendien dragen onze innovatieve technologische oplossingen substantieel bij aan een duurzame samenleving. 25% van de Imtech-omzet (ruim 4,3 miljard euro) komt voort uit duurzame projecten.'

Green Moves
De CO2-Prestatieladder vraagt om inzicht in de eigen CO2-uitstoot, om initiatief te nemen tot het reduceren van CO2 en tevens om deel te nemen aan initiatieven van anderen. Imtech Building Services heeft het initiatief Green Moves `geadopteerd' en gaat dit vormgeven door in de regio Midden Oost met elektrische auto's te rijden. De resultaten hiervan zullen gedeeld worden met de branche. De ambitie om CO2-uitstoot verder terug te dringen staat op de agenda en het doel is dan ook om binnen afzienbare tijd de CO2-prestatieladder verder te beklimmen.

Voorsprong in de markt
In 2009 introduceerde ProRail het CO2-reductieprogramma. De verwachting is dat de methodiek van de CO2-prestatieladder geïmplementeerd gaat worden binnen het aanbestedingsbeleid met de ENVI-score. Rijksonderdelen zoals de RGD en Rijkswaterstaat zijn op dit moment de haalbaarheid deze systematiek aan het onderzoeken. Ook de overheid heeft immers duidelijke doelstellingen op het gebied van duurzaam inkopen. Het behaalde certificaat toont daarmee dat Imtech Building Services trendsetter is op het gebied van duurzaamheidcriteria en neemt daarmee een voorsprong in de vergroeningsmarkt.

Imtech en MVO
Bij Imtech staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen al lange tijd op de agenda. Dit blijkt onder andere uit initiatieven als `Carbon Footprint' meting, MVO `Code of Supply', een `groen' wagenpark, `groene' energie voor eigen kantoren, corporate citizenprojecten op het gebied van energie, water en milieu in Zuid-Afrika en het gescheiden inzamelen van afval.





Ingezonden persbericht