Internet video's op Net Televisies bieden nieuwe advertentiepositie


Videostrip biedt preroll commercials op Net Televisie

AMSTERDAM, 20100609 -- Videostrip, Nederlandse grootste netwerk in online video advertising, biedt haar partners sinds begin deze maand via internettelevisie de mogelijkheid om hun online video's te tonen op televisie in de huiskamer. Niet alleen wordt het bereik van de video uitgevers daarmee vergroot, op alle video's kunnen nu ook preroll commercials en in-video overlay advertenties worden getoond.

Websites op Net Televisie
Op internet beslaat het Videostrip netwerk 70 miljoen gestarte views per maand. Dit wordt nu uitgebreid met miljoenen internet televisie views. Videosites als Showbiznewz.nl, Fashionnewz.nl, Fashiontelevision.nl, Faceculture.tv, Zideo.nl, Beeldengeluid.tv, Famevideo.nl, Onstage.nl, en Filmpjes.nl en Belbios.nl gebruiken de technologie van Videostrip om via prerolls of in-video overlays advertentie-inkomsten te genereren op Internet Televisie. Dolf Kars, CEO van Videostrip, ziet voordelen voor alle partijen: `Voor onze content aanbieders betekent het een groter bereik voor hun video's. Adverteerders hebben nu de mogelijkheid om met hun video commercials direct op zowel internet als op televisie te adverteren.'

CPM adverteren op Televisie
Doordat de video advertenties vanuit hetzelfde admanagement systeem naar zowel online als televisie worden geserveerd werd ook gekozen voor één afrekenmodel: CPM (Cost Per Mille). De televisie advertenties zijn interactief en leiden door naar landingspagina's van de adverteerders. Met de gekleurde knoppen op de afstand bediening kunnen de keuzes worden aangegeven. Net als op internet bieden video commercials op Televisie niet alleen extra bereik maar ook een direct meetbaar effect.

Multi-platform strategie
Videostrip zet haar video advertenties eveneens door naar de Apple I-phone. Video advertenties worden daarmee nu doorgezet naar internet, televisie en mobiel. De eenheid in afrekenmodel en de IAB standaard conforme advertentie techniek brengt eenvoud en duidelijkheid voor adverteerders.

Over Videostrip
Videostrip startte eind 2007 als eerste in Nederland een gespecialiseerd netwerk in online video advertising. Haar techniek vereenvoudigt het adverteren in en rondom de video content. Video campagnes resulteren in krachtige merk herkenning en hoge click-through ratios. Met de kapitaalinjectie van investeerder Henq versterkte Videostrip begin 2008 haar positie als leider op het gebied van video sharing en advertising.
Voor meer informatie: www.videostrip.com/