Platform Wereld Diabetes Dag organiseert landelijke fotowedstrijd


AMERSFOORT, 20100609 -- Dit jaar organiseert Platform Diabetes Dag de fotowedstrijd Diabetes 24/7. Tot en met 15 oktober 2010 kunnen deelnemers hun foto's uploaden via de website: www.diabetes24-7.nl. De wedstrijd kent twee competities, voor amateur- en vakfotografen. Er zijn vijf categorieën: diabetes & lifestyle, diabetes & zorg, diabetes & carrière, diabetes jij & ik en een vrije categorie. De jury van de fotowedstrijd bestaat uit: topfotograaf Corbino, voorzitter van de fotobond Friesland Marja Driessen, nieuwslezer Sacha de Boer, presentatrice Jet Sol en directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie Bert Kuipers.

Diabetes 24/7 is een project van Platform Wereld Diabetes Dag, ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum van de Nederlandse Diabetes Federatie. In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. Jaarlijks komen er 71.000 mensen bij. Doelstelling van de fotowedstrijd is de bekendheid, acceptatie en preventie van diabetes in Nederland te vergroten. Bert Kuipers, directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie: "Diabetes is een chronische aandoening, je hebt het 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Op school, op het werk, tijdens vakantie, onderweg, tijdens het stappen, in bed. Het heeft grote impact op je leven. Maar ook op je omgeving, je familie, je partner, vrienden, collega's, klasgenoten en kennissen. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Met deze fotowedstrijd vragen we daar aandacht voor. Diabetes 24/7 is op zoek naar beelden die het leven met diabetes in al zijn facetten laat zien."

Masterclass fotografie door topfotograaf Corbino
Vak- en amateurfotografen kunnen aan de wedstrijd meedoen door hun beelden via de website www.diabetes24-7.nl te uploaden. Deelnemers kunnen voor meerdere categorieën inzenden. Rond Wereld Diabetesdag, 14 november, worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury waarin onder ander topfotograaf Corbino en nieuwslezeres Sacha de Boer zitting nemen. De winnende foto's zullen worden opgenomen in de landelijke expositie Diabetes 24/7. In beide competities zijn per categorie mooie prijzen te winnen; voor professionals geldprijzen en voor amateurs onder andere een masterclass fotografie van topfotograaf Corbino.

Diabetes neemt epidemische vormen aan
Wereldwijd neemt de toename van diabetes epidemische vormen aan. In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes, ieder jaar komen daar ruim 71 duizend mensen bij. Naar schatting 3,2 miljoen mensen hebben een verhoogd of hoog risico om binnen vijf jaar diabetes te krijgen. De ziekte grijpt diep in op het leven van mensen en kan leiden tot ernstige complicaties. Bovendien kan diabetes de levensverwachting met vijf tot tien jaar verkorten.

Over Diabetes 24/7
Diabetes 24/7 is een project van het Platform Wereld Diabetes Dag ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). De NDF is een overkoepelende vereniging van organisaties gericht op de zorg voor mensen met diabetes. Zij brengt zorgverleners, wetenschappers en mensen met diabetes samen. De NDF opereert inhoudelijk onafhankelijk en wil aanspreekpunt zijn voor overheden en zorgverzekeraars en tegelijk een breed platform voor allen, die direct of indirect betrokken zijn bij de zorg voor de mens met diabetes. Voor meer informatie over de fotowedstrijd ga naar www.diabetes24-7.nl Voor het aanvragen van gratis posters en flyers, stuur een e-mail naar info@diabetes24-7.nl





Ingezonden persbericht