Het klikt tussen L&L en Stroomt Interactions


VEENENDAAL, 20100609 -- Een prachtig vormgegeven applicatie die voorzien is van de meest geavanceerde functies, is waardeloos als de gebruiker eindeloos moet klikken om toegang te krijgen tot de gewenste informatie en functies. Het succes van een applicatie staat of valt met de gebruikerservaring. Bij tekstbureau L&L en interactieontwerpbureau Stroomt Interactions staat die gebruikerservaring centraal. Reden voor beide bedrijven om hun expertise te bundelen bij het adviseren van klanten.

L&L en Stroomt Interactions zijn twee compleet verschillende bedrijven die zich elk vanuit hun eigen vakgebied bezighouden met het optimaliseren van het gebruiksgemak van producten. Stroomt Interactions adviseert en begeleidt klanten bij het ontwerpen van gebruiksvriendelijke (web)applicaties. Tekstbureau L&L ontwikkelt trainingen en handleidingen bij producten, zodat gebruikers efficiënt en effectief met het product kunnen werken. De invalshoek verschilt, maar beide bedrijven kijken vanuit het perspectief van de gebruiker naar producten. Geen wonder dus dat het klikt tussen de twee bedrijven.

L&L en Stroomt kwamen elkaar regelmatig tegen bij klanten en ontdekten dat hun werkzaamheden veel raakvlakken hebben. Bert Bourgonje, directeur van L&L: "Wij worden als tekstbureau meestal ingeschakeld als het product klaar is. Bij het ontwikkelen van de gebruikerstraining of handleiding komen we er dan achter dat in de ontwerpfase van het product beslissingen zijn genomen waarbij te weinig rekening is gehouden met de gebruiker en de gebruikerservaring. Dit weer terugdraaien is dan meestal niet meer mogelijk of heel kostbaar." Stroomt heeft dezelfde ervaringen. Iwan Cuijpers, directeur van Stroomt: "In de ontwerpfase buitelt iedereen in z'n enthousiasme over elkaar heen met fantastische ideeën voor de meest geavanceerde features, maar worden de vereisten van de gebruiker nogal eens vergeten. Wij stellen consequent de gebruikerservaring centraal. We werken uiteraard met de doelen en uitgangspunten van de klant, maar we bekijken alles vanuit de wensen, verwachtingen, mogelijkheden en beperkingen van de gebruiker. Want die gebruiker bepaalt uiteindelijk of het product een succes wordt."

Hun vergelijkbare ervaringen brachten L&L en Stroomt op het idee om hun complementaire expertise te bundelen wanneer dit meerwaarde biedt voor de klant. L&L en Stroomt willen klanten graag laten zien hoe zij de gebruikerservaring van hun producten kunnen verhogen en concreet kosten kunnen besparen door L&L en Stroomt al in de ontwerpfase in te schakelen. Daarom organiseren de bedrijven gezamenlijk een miniseminar. Dit seminar zal in het najaar van 2010 plaatsvinden en in een dagdeel een aantal cases uit de praktijk behandelen. Meer informatie over de exacte datum en het programma van het miniseminar zullen klanten van L&L en Stroomt per e-mail ontvangen. Uiteraard is het seminar gratis en is deelname niet beperkt tot klanten van de beide bedrijven: iedereen is welkom en kan voor gedetailleerdere informatie contact opnemen met L&L of Stroomt.

Over L&L (Languages & Localization)
L&L is een internationaal tekst- en vertaalbureau dat organisaties complete begeleiding biedt bij het schrijven en vertalen van technische teksten en software in ruim 35 talen. L&L werkt voor klanten in diverse sectoren, zoals de IT, telecommunicatie, auto-industrie, financiële dienstverlening, educatie/e-Learning, cartografie en communicatietechnologie voor de scheepvaart.
Voor meer informatie kunt u de website van L&L raadplegen: www.LandL.com.

Over Stroomt Interactions
Stroomt Interactions helpt klanten met advies en ontwerp van gebruiksvriendelijke digitale producten en diensten. Stroomt staat klanten bij in alle fasen van het ontwikkelproces: van strategie, concepting, ontwerp, gebruikersonderzoek, gebruikstesten tot prototyping.
Stroomt is in 2003 opgericht en werkt voor uiteenlopende organisaties, variërend van MKB tot multinational, van overheid tot non-profit.
Voor meer informatie kunt u de website van Stroomt raadplegen: www.stroomt.nl.