Stormloop op StemWijzer 09/06/2010 18:32

Instituut voor Publiek en Politiek

De StemWijzer is vanmiddag de 4 miljoenste bezoeker gepasseerd. De kieshulp van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) is vandaag ongekend populair. Sinds eind van de middag noteert de teller ruim 50.000 raadplegingen per uur. Nooit eerder werd de StemWijzer op verkiezingsdag zo vaak bezocht als vandaag. In 2006 was dat over de hele dag ruim 400.000 terwijl dat aantal nu al ruim overschreden is. Met nog ruim twee uur te gaan verwacht het IPP uiteindelijk op ongeveer 4,3 bezoekers uit te komen, iets minder dan de 4,7 miljoen uit 2006.

Ondanks het bij deze verkiezingen opvallend grote aantal concurrerende sites bevestigt de StemWijzer zijn reputatie als meest gebruikte internetapplicatie in verkiezingstijd. Gezamenlijk komen de alternatieve stemwijzers op ongeveer een derde van het gebruik uit.

De StemWijzer (www.stemwijzer.nl) telt 30 stellingen over de belangrijkste verkiezingsthema's zoals financiën, werkgelegenheid, veiligheid, integratie en inburgering. Na het beantwoorden van de stellingen kunnen de gebruikers aangeven welke onderwerpen ze extra belangrijk vinden. .