Ingezonden persbericht


Persbericht

VMware en Novell breiden strategisch partnerschap uit VMware kiest SUSE Linux Enterprise Server als standaardbesturingssysteem voor op VMware Virtual Appliance gebaseerde producten

Utrecht, 9 juni 2010 - Novell en VMware hebben vandaag aangekondigd hun strategisch partnerschap uit te breiden met een OEM-overeenkomst (Original Equipment Manufacturer). Op basis van deze overeenkomst zal VMware het besturingssysteem SUSE® Linux Enterprise Server gaan distribueren en ondersteunen. Daarnaast zal VMware haar productenaanbod van virtuele apparaten standaardiseren op basis van SUSE Linux Enterprise Server.

Klanten die SUSE Linux Enterprise Server willen implementeren voor VMware® in VMware vSphere(TM) virtuele machines komen in aanmerking voor een abonnement op SUSE Linux Enterprise Server, inclusief patches en updates als onderdeel van recent aangeschafte VMware vSphere-licenties, -ondersteuning of -abonnement. Binnen deze overeenkomst kunnen VMware en haar uitgebreide partnernetwerk van Solution Providers klanten de mogelijkheid bieden technische ondersteuning te kopen voor SUSE Linux Enterprise Server. Deze ondersteuning wordt direct door VMware geleverd voor een vlekkeloze ondersteuningservaring. Voor klanten betekent deze vergaande samenwerking tussen VMware en Novell dat de implementatie en het onderhoud van een zakelijk besturingssysteem met VMware-oplossingen rendabeler en eenvoudiger wordt.

Binnen deze overeenkomst streven beide bedrijven ernaar klanten de mogelijkheid te bieden hun workloads op SUSE Linux onder te brengen in clouds. Deze verplaatsbaarheid biedt VMware vSphere-klanten keuzemogelijkheden en flexibiliteit. Daarnaast wordt hiermee een significante stap vooruit genomen voor realisatie van de voordelen van cloud computing.

Verschillende VMware-producten zijn reeds gedistribueerd en in gebruik genomen als virtuele apparaten. Een Virtual Appliance of virtueel apparaat is een vooraf geconfigureerde, virtuele machine waarin een besturingssysteem en een applicatie zijn verenigd in één zelfstandige eenheid die eenvoudig kan worden uitgerold, beheerd en onderhouden. Gestandaardiseerde, op een virtueel apparaat gebaseerde VMware-producten met SUSE Linux Enterprise Server for VMware® zorgen voor verdere vereenvoudiging van doorlopend beheer voor deze oplossingen, waardoor operationele kosten, complexiteit en risico's worden verlaagd.

"Het is de missie van VMware om de complexiteit van IT te reduceren en klanten een pragmatisch pad naar de cloud te bieden," zegt Raghu Raghuram, Senior Vice President en General Manager Virtualization and Cloud Platforms bij VMware. "Door levering van SUSE Linux Enterprise Server for VMware® bij elk in aanmerking komend VMware vSphere(TM)-abonnement kunnen klanten eenvoudiger en kosteneffectief hun Linux-applicaties virtualiseren, de evolutie naar een volledig gevirtualiseerd datacenter versnellen en de overdraagbaarheid van hun applicaties naar cloud-omgevingen vereenvoudigen.”

"We zijn verheugd dat VMware, marktleider op het gebied van virtualisatieoplossingen, de intentie heeft haar virtuele apparaten te standaardiseren op SUSE Linux Enterprise Server. Dit biedt ons tevens de mogelijkheid SUSE Linux Enterprise Server te distribueren met VMware vSphere(TM)," aldus Joe Wagner, Senior Vice President en General Manager Global Alliances bij Novell. "Dit strategisch partnerschap biedt klanten van VMware en Novell een vereenvoudigde en betaalbare manier om hun IT-omgevingen, van datacenter tot cloud, te virtualiseren en te beheren en het opent voor onze partners spannende nieuwe mogelijkheden om de IT-omgevingen van hun klanten te moderniseren en significante ROI te leveren. Deze overeenkomst houdt tevens een nadrukkelijke bevestiging in van de Intelligent Workload Management-strategie van Novell.”

VMware vSphere is het meest complete en meest toegepaste virtualizatieplatform dat op de markt beschikbaar is. Het biedt het fundament voor transformatie van datacenters tot dynamische en vereenvoudigde infrastructuren voor besloten, openbare en hybride cloud-omgevingen. Met de meest uitgebreide set voorzieningen voor beschikbaarheid, beveiliging, resource-optimalisatie en bedrijfscontinuïteit maakt VMware vSphere de volgende generatie IT-services mogelijk, terwijl klanten nog steeds vrij zijn te kiezen uit verschillende besturingssystemen, applicaties en hardware.

Ga voor uitgebreide informatie naar www.vmware.com/go/sles-for-vmware.

Over Novell
Novell (Nasdaq: NOVL) is toonaangevend in Intelligent Workload Management en helpt organisaties op een veilige manier IT-diensten te leveren en te beheren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij onze oplossingen voor toegang- en identiteitbeheer, systeembeheer, samenwerking en IT-platforms gebaseerd op Linux (open source), kunnen onze klanten de IT-kosten, -complexiteit en -risico's terugdringen. Met de infrastructuursoftware en een volledig ecosysteem van samenwerkingsverbanden integreert Novell gemengde IT-omgevingen en stelt daardoor mensen en middelen in staat om als één te werken. Zie voor meer informatie: www.novell.com. ###

Over VMware
VMware (NYSE: VMW) levert oplossingen voor virtualisatie van zakelijke infrastructuren die IT-organisaties in staat stellen ondernemingen van elke omvang te stimuleren. Met dit marktleidende virtualisatieplatform - VMware vSphere(TM) - vertrouwen klanten op VMware voor verlaging van de kapitaalinvestering en de gebruikskosten, verhoging van de wendbaarheid, waarborging van de continuïteit van het bedrijf, verbetering van de beveiliging en omvorming tot een groen bedrijf. VMware is, met een omzet van 2 miljard dollar in 2009, meer dan 170.000 klanten en 25.000 partners, marktleider op het gebied van virtualisatie; een onderwerp waaraan door CIO's steevast een hoge prioriteit wordt toegekend. Het hoofdkantoor van VMware is gevestigd in Silicon Valley in de Verenigde Staten en het bedrijf heeft vestigingen over de gehele wereld. Het bedrijf is online te vinden op www.vmware.com.

# # #

VMware en VMware vSphere zijn gedeponeerde handelsmerken en/of handelsmerken van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige hierin genoemde merken en namen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve bedrijven. Het gebruik van de term "partner" of "partnerschap" houdt geen juridisch partnerschap in tussen VMware en enig ander bedrijf.

Novell en SUSE zijn gedeponeerde handelsmerken van Novell, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. *Alle handelsmerken van derden zijn eigendom van de respectieve eigenaars.



Ingezonden persbericht