KNHS

Anne Meulendijks gaat ijzersterk van start in NK Junioren 9 juni 2010
Anne Meulendijks - Ohio

DE STEEG (KNHS) - Anne Meulendijks (Heeze) is het Nederlands Kampioenschap dressuur voor junioren ijzersterk begonnen met MDH Ohio (Indoctro x Akteur). In een nagenoeg foutloze proef toonde de jeugdige amazone een heel mooie rit, waarbij haar paard steeds mooi in de aanleuning bleef. "Het is een enorm fijn paard, dat altijd voor me wil werken en dat over een super karakter beschikt", aldus een dolgelukkige amazone, direct nadat zij de ring hadden verlaten.

Voorzitter van de jury Els Mouw typeerde de proef van Meulendijks als "een mooie proef, waarbij Ohio zich steeds een happy atleet toonde, door gedurende de gehele proef met de oortjes naar voren te lopen". Ik vond vooral het galop gedeelte erg sterk, waarbij ook het mooie verzamelde beeld steeds bewaard bleef", aldus Mouw. "In draf zou Ohio achter iets vlijtiger kunnen zijn, maar hij houdt de takt steeds mooi vast. Jammer was wel dat de combinatie bij het binnenkomen van de ring iets scheef gesteld was".
"Er ging helemaal niets fout gedurende de proef, maar misschien had het drafgedeelte iets sterker kunnen zijn", vertelde Anne Meulendijks.

Op ruime achterstand werd Daniëlle Houtvast (Puth) met Rambo (Gribaldi x Amor) tweede. "Het paard heeft zeer veel uitstraling, maar was af en toe iets kijkerig. Opvallend vond ik de heel mooie midden- en uitgestrekte stap", aldus Mouw. De derde plek werd gedeeld door Kimberley de Jongh (Achtmaal) met de inmiddels 20-jarige BMC Inspekteur (Darwin x Amor) en Teddy Wiedeler (Middenbeemster) met Seigneur (v. Le Vainqueur). De combinatie De Jongh met Inspekteur liet een in alle onderdelen zeer bevestigde proef zien, waarbij de souplesse van het paard met het klimmen der jaren wel iets is begonnen terug te lopen. Gedurende de gehele proef is de goedgekeure KWPN dekhengst mooi stil in de aanleuning. Teddy Wiedeler kreeg last van het weinige publiek dat op de tribune zat. Tijdens haar proef begon het te regenen en plotsklaps stak iemand een paraplu op, en dat leidde Seigneur danig af. "Het werd daardoor een proef met hoogte- en dieptepunten, maar wel bleef een constant mooi verzameld beeld op het netvlies hangen", aldus Els Mouw, die de uitgestrekte stap uitstekend vond, maar de verzamelde stap voor verbetering vatbaar achtte.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 1e onderdeel NK dressuur Junioren:


1) Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (Indoctro x Akteur) - 70.594%
2) Daniëlle Houtvast (Puth) - Rambo (Gribaldi x Amos) - 68.216%
3) Kimberley de Jongh (Achtmaal) - BMC Inspekteur (Darwin x Amor) - 67.891%

3) Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vaingqueur) - 67.891%
5) Lotte Jansen (Itterbeck - Dui) - Pongo (Vincent x El Caro) - 67.351%

Foto Anne Meulendijks door: www.melissen.net