Politie Haaglanden


Extra persbericht 9 juni

Haaglanden, 09-06-2010

Opslagbox met vervalste artikelen
Den Haag De politie nam woensdagavond 9 juni om 17.00 uur een grote hoeveelheid vervalste merkartikelen in beslag. Omstreeks 15.00 uur hielden agenten nabij de Theodor Stangstraat twee 18-jarige Hagenaars aan. Het tweetal had enkele artikelen bij zich, waarvan de agenten de herkomst onderzochten. Al snel bleek dat de goederen die ze bij zich hadden vervalst waren. Uit onderzoek bleek dat zij de artikelen net hadden gekocht uit een opslagbox in de Theodor Stangstraat. Agenten van Bureau Laak met ondersteuning van het Haags Economisch Interventieteam (HEIT) onderzochten de herkomst van de artikelen. In een van de boxen troffen de medewerkers tal van artikelen aan die vervalst waren. Kleding, parfum, zonnebrillen, schoenen enfin van alles wat, van alles vervalst. De 22-jarige eigenaar/beheerder van de opslagbox werd bij zijn box aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen.

Drugs gevonden dankzij ANPR
Den Haag De politie controleerde dinsdag 8 juni op de Van Dijckstraat met gebruik van de ANPR (Automatische Nummer Plaat HeRkenning). Rond 15.00 uur controleerden zij, nadat de ANPR het voertuig als hit " had aangemerkt een verdacht voertuig. Een 38-jarige Hagenaar moest aan de controle meewerken, nadat de ANPR een hitgaf. De 38-jarige Hagenaar werd overgebracht naar het politiebureau omdat de man nog enkele boetes moest betalen. Agenten vonden dat de man behoorlijk zenuwachtig overkwam. Na doorzoeken bleek dat de man bijna zes gram onversneden cocaïne, 1 gram heroïne en 5 ½ XTC-pillen in zijn bezit had. Toen de politie zijn auto doorzocht, vonden de agenten een kilo aan versnijdingmiddelen.

Tijdens de actie werd de Automatic Number Plate Recognition (ANPR) ingezet. ANPR is een computer met een gespecialiseerd softwareprogramma en een daaraan gekoppelde videocamera, die kentekens van passerende voertuigen scant, vastlegt en herkent aan de hand van gekoppelde kentekenbestanden die in het systeem zijn aangebracht. Met deze apparatuur is het mogelijk om kentekens te scannen en te vergelijken met vooraf geuploade hotlisten. Met de kentekens die op deze hotlisten voorkomen is iets "mis". Door opvolging te geven aan een "hit" kan het voertuig worden staandegehouden en de bestuurder worden onderworpen aan een onderzoek. Ook kunnen kentekenbestanden van andere instanties zoals de Belastingdienst en de Douane geladen worden in het systeem.

Snelheidscontrole
Delft De politie controleerde woensdag 9 juni tussen 07.30 uur en 09.00 uur de snelheid van het verkeer op de Zambezilaan. In totaal controleerde de politie 100 automobilisten. Op de Zambezilaan is de toegestane snelheid 30 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 47km/u.
Bovenstaande actie werd ondersteund door de Werkgroep Veilig Verkeer Tanthof (WVVT) en Toezicht Openbare Ruimte (TOR) van de gemeente Delft. Op verzoek van bewoners werd ook een snelheidscontrole gehouden op de Delfgauwseweg. Hier passeerden 75 voertuigen de radarpost, niemand reed daarbij te hard. Ook de Schoemakerstraat werd gecontroleerd. In totaal passeerden 125 automobilsten de radarpost. Tien reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79km/u.