Jack de Vries spreekt op Feest der Democratie

09/06/2010 21:46

Booij, Klusman en Van Bruggen

JACK DE VRIES SPREEKT OP FEEST DER DEMOCRATIE

"Het CDA heeft nadeel gehad van mijn probleem en daar baal ik van."

AMSTERDAM. Jack de Vries heeft vanavond op het Feest de Democratie zijn eerste publieke optreden nà zijn aftreden als staatssecretaris van defensie gehad. De aanwezigheid van de oud-bewindsman en CDA-campagneleider op de drukbezochte all-round uitslagenavond in de Amsterdamse Melkweg trok veel aandacht. Sinds zijn aftreden op 14 mei was de invloedrijke CDA-campagnestrateeg niet meer naar buiten getreden. De Vries blikte met campagne-experts Erik van Bruggen, Frits Huffnagel, Hans Anker en Jan Driessen terug op het verloop van de campagne. De Vries: "Het CDA heeft nadeel gehad van mijn probleem en daar baal ik van."

In de gezamenlijke analyse door de vijf campagne-experts werd de keuze van Jan Peter Balkenende als lijsttrekker van het CDA als een strategische fout aangemerkt. Op de vraag of Camiel Eurlings niet een betere keuze zou zijn geweest, zei De Vries dat Eurlings al eerder besloten had uit de politiek te stappen. De Vries: "Er moest opnieuw een beroep gedaan worden op Balkenende, ondanks dat je kon voorspellen dat het voor Balkenende lastig zou worden om te winnen." De Vries sprak zijn respect uit voor "de tomeloze inzet" van zijn lijsttrekker.

Feest der Democratie

Het Feest der Democratie is een allround uitslagenavond met o.m. een avondvullende live-uitzending van RTL Nieuws, onder leiding van Frits Wester en Rick Nieman. Verspreid over alle zalen van de Melkweg volgt een bonte verzameling analisten, schrijvers, politici, artiesten, journalisten, wetenschappers en opiniemakers de spannende ontknoping van de Tweede-Kamerverkiezingen. Behalve Jack de Vries bevonden zich onder de gasten: Gerd Leers, Maarten van Rossem, Jort Kelder, Kay van de Linde, Guusje ter Horst, Bas Heijne, Rob Wijnberg, Gerrit Zalm, Thom de Graaff, Alexander Rinnooy Kan, Jan Marijnisse, Ed van Thijn, Maurice de Hond, Felix Rottenberg en vele anderen.

Doel van de avond is om de verkiezingen toegankelijk te maken voor een breed en vooral jong publiek. Het is een partijneutrale ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen aan discussies over de verkiezingen en de campagnes.

Het Feest der Democratie is een initiatief van Het Campagnebureau BKB en de Melkweg. Mediapartners van het Feest der Democratie zijn RTL Nieuws, Ziggo, de Volkskrant, 3FM en Tegenlicht.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.feestderdemocratie.nl

http://www.bkb.nl