Indiaas dansduo Shijith en Parvathy in het Culturalis Theater


Wednesday Danceday Special

DEN HAAG, 20100528 -- Het meest prominente dansduo uit India op gebied van de Bharata Natyam, komt in juni voor het eerst naar Nederland. Shijith Nambiar en Parvathy Menon zijn hier voor het MangalamMasters festival in Utrecht, waar zij workshops, masterclasses en een voorstelling geven. Als enige in Den Haag heeft het Culturalis Theater op 9 juni de eer om deze twee dansers te mogen ontvangen voor een exclusief optreden. De voorstelling maakt onderdeel uit van de wekelijks terugkerende dansavond Wednesday Danceday.

Elke woensdagavond staat het Culturalis Theater in het teken van dans, met workshops, cursussen, dansverrassingen en nog veel meer. Op woensdag 9 juni een bijzondere dansavond tijdens de Wednesday Danceday Special!, met twee speciale gasten uit India. Shijith Nambiar en Parvathy Menon nemen het publiek mee in de wereld van de eeuwenoude Zuid Indiase tempeldans: Bharata Natyam. Met handgebaren en gezichtsuitdrukkingen vertellen zij de verhalen van het Hindoeïsme en met hun ritmisch voetenwerk brengen zij deze Indiase dans verder tot leven. Na de voorstelling is er een nagesprek met de dansers geleid door Kalpana Raghuraman: Bharata Natyam danseres van Nederlands en Indiase bodem. Zij zal Shijith en Parvathy interviewen en vragen vanuit het publiek begeleiden.

Datum : 9 juni 2010
Tijd : 20.30 - 21.45 uur de voorstelling en van 22.00 - 22.30 uur het nagesprek
Locatie : Culturalis Theater, Hobbemastraat 120, 2526 JS in Den Haag
Info : www.culturalistheater.nl
Prijs : ¤ 7,50

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van het Culturalis Theater aan de Hobbemastraat 120 in Den Haag.
Reserveren kan ook door een mail te sturen aan kassa@culturalistheater.nl of door contact op te nemen met de kassa via 070 - 445 28 08. De kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Dans- en levenspartners Shijith Nambiar en Parvathy Menon volgden hun opleiding aan het befaamde Kalak Shetra instituut in het Indiase Chennai. Kijk voor meer informatie over Shijith en Parvathy en het programma van MangalamMasters op: www.mangalammasters.nl.

Houd www.culturalistheater.nl goed in de gaten om te zien wat er nog meer gebeurt tijdens de Wednesday Danceday. Zo vindt op 30 juni de tweede Wednesday Danceday Presents! plaats, met spetterende eindpresentaties van de cursisten Videoclip dance en Afro Surinaamse dans, dansers van Crosstown Den Haag, een korte workshop salsa en een swingende Spanish Dreams afterparty met Flamenco van Mascha Meijman.

Culturalis Theater





Ingezonden persbericht