MMID wint Vilans Innovatieprijs 2010


Swing-up winnaar in categorie product

DELFT, 20100609 -- MMID heeft de Innovatieprijs gewonnen voor haar ontwerp van de Swing-up; een systeem dat het in en uit de auto stappen vergemakkelijkt. De Innovatieprijs is een initiatief van Vilans, kenniscentrum langdurende zorg, en Firevaned, branchevereniging hulpmiddelen, voor grensverleggende ideeën, ontwerpen en mooi vormgegeven consumentenproducten die bijdragen aan zelfredzaamheid en participatie.

Comfortabel in- en uit de auto stappen
Veel ouderen en mensen met een beperking hebben moeite met in- en uit de auto stappen. De Swing-up maakt in de auto gaan zitten en uit de auto stappen gemakkelijker. Onder de eigen autostoel wordt een onzichtbaar cassettesysteem geplaatst. Hierin zijn alle mechanische oplossingen verwerkt. Een aangepaste stoel is niet meer nodig. De Swing-up is in diverse autostoelen in te bouwen en vergroot de mobiliteit en zelfstandigheid van mensen.

De jury over de Swing-up: "Het is een mooi voorbeeld van een oplossing voor een grote groep mensen die moeite hebben met het in- en uitstappen van de auto. Het zou zelfs een product kunnen zijn dat op termijn standaard in alle auto's gebouwd wordt omdat het gebruiksvriendelijk is en het algemeen comfort verhoogt."

Kijk voor meer informatie over de Vilans Innovatieprijs op www.innovatieprijs2010.nl.

MMID





Ingezonden persbericht