Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 15 maart 2010
BNN LANCEERT POLITIEKE PARTIJ

LIJST 0 LOODST JONG POLITIEK TALENT DE TWEEDE KAMER IN

Even allemaal inschikken in Den Haag: er komt een jongerenpartij bij! Dit voorjaar wordt in het BNN-programma Lijst 0 een partij opgericht om te zorgen dat politiek een dicht-bij-je-bed-show wordt. Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink nemen het voortouw en gaan op zoek naar de geschikte lijsttrekker en goede kandidaten. De aanstormende politici zetten alles op alles om op 9 juni een zetel te veroveren. BNN wil hiermee de jonge generatie een stem geven in Den Haag en de kloof tussen jongeren en politiek kleiner maken. Lijst 0 is vanaf 9 april iedere vrijdag van 22.00 tot 22.25 uur te zien bij BNN op 3. Op 10 juni, de dag na de verkiezingen, is de laatste aflevering te zien.

Volgens de presentatoren van Lijst 0 is het de hoogste tijd voor een partij met een jong geluid. Sophie: 'De besluiten die in de Tweede Kamer worden genomen hebben ook voor jongeren ingrijpende gevolgen. Voor een complete volksvertegenwoordiging is het logisch dat er een partij is die alle vraagstukken bekijkt vanuit het oogpunt van de jonge generatie.' Filemon: 'Op die manier hopen we de politiek voor jongeren herkenbaar, begrijpelijk en vooral interessant te maken.'

Doordat de oprichting en ontwikkeling van de partij op de voet worden gevolgd is in Lijst 0 goed te zien hoe het politieke spel in Den Haag gespeeld wordt. Sophie en Filemon zijn overal bij: van het selecteren van de kandidaten tot het grote verkiezingsfeest op 9 juni. Nadat er tien kandidaten zijn gekozen op basis van overtuigingskracht, charisma en kennis van zaken bepaalt het publiek wie de lijsttrekker van de partij wordt. Daarna begint de campagne en het lobbyen in Den Haag.

Jong politiek talent kan zich vanaf vandaag op lijst0.bnn.nl aanmelden voor de eerste selectieronde.




Ingezonden persbericht