Gemeente Cromstrijen


Mobiel stembureau tijdens Buitensluisse paardenmarkt

10-05-2010

Struinen langs vele kraampjes, een ritje in de botsauto's en ook nog eens je stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens de Buitensluisse paardenmarkt op woensdag 9 juni 2010 doet u dat allemaal in het centrum van Numansdorp. Om het stemmen nog makkelijker te maken zet de gemeente die dag een mobiel stembureau in.

Mooie combinatie
Met het vallen van het kabinet Balkenende IV op 19 februari 2010 komen de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer een jaar eerder dan gepland. Op woensdag 9 juni 2010 kunt u uw stem uitbrengen. Op die dag vindt ook de traditiegetrouwe paardenmarkt plaats in Numansdorp. Dit vormde voor de gemeente Cromstrijen aanleiding om een mooie combinatie te zoeken tussen het stemmen en het bezoeken van het Cromstrijense evenement.

Mobiel stembureau
Het is voor het eerst dat de gemeente Cromstrijen werkt met een mobiel stembureau. Het mobiele stembureau vindt u op 9 juni op de hoek van de Weth. van de Veldenweg en de Burg. de Zeeuwstraat. Het stembureau is net als de overige vijf stembureaus in Cromstrijen open van 7.30 tot 21.00 uur. Het stembureau 'De Voorhof' is door de paardenmarkt komen te vervallen.

Mobiel stemmen voor iedereen
Alle inwoners uit Cromstrjien die hun stem uit mogen brengen, ontvangen een stempas. Met de stempas kunt u op elk stembureau in Cromstrijen terecht. Het is noodzakelijk een legitimatiebewijs mee te nemen want op het stembureau wordt hiernaar gevraagd. Iedereen die mag stemmen moet de stempas uiterlijk 26 mei 2010 hebben ontvangen.