Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 28 mei 2010

Kinderen maken rupsen van nabij mee op 9 en 23 juni

Altijd al rupsen van dichtbij willen zien? Deze zomer heb je volop de gelegenheid bij Landschap Noord-Holland. Zo neemt de boswachter je op woensdag 9 en 23 juni (van 13.30-15.30 uur) mee langs het Ilperpad in Landsmeer. En daar is van alles te zien en te beleven. Doe je mee? Het is vlak naast het bezoekerscentrum Ilperveld.

Dit keer gaan we op zoek naar rupsen als de grote beer en de rietdrinker. De naam van de vlinder verwijst naar het uiterlijk van de rups. Die is namelijk een sterk behaard met een vacht als een beer. De rupstijd is van september tot juni. We de Sint Jans vlinder zien, ook een dagactieve nachtvlinder. Gaan jullie mee zoeken bij de graanakker van het Langhuis? Natuurlijk zullen we ook eetbare planten verzamelen en thee zetten van watermunt.

We gaan natuurlijk naar het Langhuis. Daar kun je zien hoe de eerste bewoners in het Ilperveld woonden, ongeveer duizend jaar geleden. Het gebouw is gemaakt van stammen en riet uit het Ilperveld. Het is nog niet af en je kunt met klei uit de bodem van het gebied een handje helpen. En dan is er nog een leuk klusje. Een pijl en boog maken. Die gebruikten ze vroeger om op wild te jagen. Laat de computer en de tv maar eens een middag staan en ga op avontuur in het Ilperveld! Let op: Dit is een activiteit voor kinderen van 6-13 jaar. Bij aanmelden is het een voorwaarde dat er een begeleider mee gaat. De andere data zijn: 14 juli, 4 en 11 augustus, 1, 8, 15 en 22 september en 6, 13 en 20 oktober, steeds op woensdag van 13.30-15.30 uur.

Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 3,00 per kind tot 12 jaar. Voor begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Beschermers betalen ¤ 3,00. Terplekke aanmelden is mogelijk, mits er plek 'over' is. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.