Gemeente Dordrecht

Gemeente werkt aan plan groene golf Provincialeweg Dordrecht werkt aan bereikbaarheid

De gemeente werkt aan een herinrichtingsplan voor de Provincialeweg tussen de N3 en de Recklinghausenweg. Gekeken is naar de mogelijkheid om een groene golf in te stellen. Overwogen wordt ook om een extra busbaan aan te leggen. In de 2de helft van 2010 wordt hierover beslist. Om de overlast te beperken, start de gemeente in de zomer al met enkele werkzaamheden.

De Provincialeweg moet opnieuw worden ingericht om de bereikbaarheid van de oostelijke stadsdelen te garanderen. Het oorspronkelijke plan uit 2009 wordt aangepast vanwege de wens van het nieuwe college om op dat traject een groene golf in te stellen. Omdat een groene golf de aanleg van een extra busbaan mogelijk maakt, zal met de nieuwe inrichting de doorstroming van het autoverkeer én het openbaar vervoer verbeteren.

Zomer 2010

De gemeente voert in de zomer al enkele werkzaamheden uit. De op- en afritten van de N3 aansluitend op de Provincialeweg worden langer en breder. De Noordhoevelaan krijgt twee rijstroken voor linksaf de Provincialeweg op. De verkeerslichten op dit punt worden opnieuw afgesteld.

Het werk wordt gecombineerd met geplande onderhoudswerkzaamheden. De Recklinghausenweg en de Provincialeweg tussen de Recklinghausenweg en de Kop van 't Land krijgen nieuw asfalt. Het weggedeelte tussen de Recklinghausenweg en de Bildersteeg wordt in verband met het verleggen van de bebouwde komgrens ingericht als een 50 km/u zone.

Informatieavond

De gemeente organiseert op 9 juni een informatieavond. Deze vindt plaats van 19.00 tot 21.30 uur in De Hoop ggz aan de Provincialeweg 70 te Dordrecht. De informatieavond is voor iedereen toegankelijk. De direct omwonenden hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Datum 31 mei 2010