Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, 1 juni 2010

Stem op 9 juni bij 44 NS-stations


· Stemmen voor Tweede Kamer mogelijk bij 44 NS-stations
· NS en gemeenten bieden hiermee extra service aan treinreizigers

Op 9 juni aanstaande vinden er verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Kiesgerechtigde Nederlanders kunnen stemmen bij 44 NS-stations waar stemlokalen zijn ingericht. "Nederland gaat op 9 juni naar de stembus. Onze reizigers plannen dit zo efficiënt mogelijk, aan het begin of einde van hun dag. Wij vinden het een goed idee als mensen tijdens hun reis kunnen stemmen. Reistijd wordt hiermee nog meer eigen tijd", aldus president-directeur Bert Meerstadt. NS heeft gemeenten benaderd en hen uitgenodigd om van de stations gebruik te maken als stemlocatie. "Dit is een extra service naar gemeenten en naar onze klanten." Alle politieke partijen hebben laten weten het initiatief om te stemmen op stations van harte toe te juichen. NS wil dan ook graag van het stemmen op stations een vaste gewoonte maken.

Bij eerdere verkiezingen kon er al op enkele stations worden gestemd, wat klanten enorm waardeerden. Het is nu voor het eerst dat NS écht groot uitpakt. Binnen de eigen gemeente kunnen kiezers op elk stembureau stemmen. Buiten de eigen gemeente moeten kiezers een stempas hebben. Kijk in onderstaand overzicht voor de exacte locatie van het stembureau bij de stations of kijk voor meer informatie op www.ns.nl/stemmen.

Op de volgende 44 NS-stations kun je stemmen:

Station Waar
Alkmaar Portocabine op het stationsplein Almelo Stationshal Almelo Centraal Almere Centrum Portocabine op het stationsplein Almere Muziekwijk Station Almere Muziekwijk Amersfoort Op de stationstraverse Amsterdam Amstel Hogeschool naast het NS-station Amsterdam Bijlmer Arena Portocabine vlakbij Pathé Amsterdam Centraal 1ste Klas pub Perron 2b Amsterdam Lelylaan In Stadsdeelkantoor tegenover het NS-station Amsterdam RAI In Stadsdeelkantoor tegenover het NS-station Amsterdam Sloterdijk In de stationshal bij AKO Amsterdam Zuid Portocabine op het stationsplein Barendrecht Voor het station van Barendrecht, onder de luifel Boxtel Station Boxtel Breda Breda Centraal Culemborg Culemborg Centraal Den Haag Centraal Den Haag Centraal Den Haag HS Den Haag Hollands Spoor

Diemen Portocabine bij station Diemen Diemen Zuid Portocabine bij station Diemen Zuid Dordrecht Dordrecht Centraal Eindhoven Eindhoven Centraal Groningen 1ste Klas pub Haarlem VVV-kantoor naast het NS-station Heemstede-Aerdenhout Portocabine op stationsplein `s Hertogenbosch 's Hertogenbosch Centraal Hilversum Portocabine aan de voorzijde van het station Leeuwarden In de stationshal Leiden Centraal Leiden Centraal Krommenie-Assendelft Unit aan Saendelftse kant bij de Kiosk Maastricht Maastricht Centraal Meppel Voorzijde station in een touringcar Nijmegen In stationshal naast de Pizzahut Oss Oss Centraal Roermond Roermond Centraal Roosendaal Roosendaal Centraal Rotterdam Centraal Rotterdam Centraal mobiel stemlokaal Schiphol Schiphol Plaza Tilburg Tilburg Centraal Utrecht Centraal Evenementenplein tegen over de Burger King Weert Station Weert Woerden Woerden Centraal Zandvoort aan Zee In het station Zwolle Zwolle Centraal

Noot aan de redactie
Neem contact op met NS persvoorlichting, telefoon: 0302357070, e-mail: persvoorlichting@ns.nl.

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 383 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. Abellio benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.