Ingezonden persbericht


Persbericht

Tientallen paarden en pony's op Ameland bijeen
voor casting nieuwe Nederlandse speelfilm

PENNY'S SHADOW
De nieuwe Steven de Jong-film

Woensdag 9 juni - van 13.30 tot 18.00 uur
Manege "de Seelon" in Ballum (Ameland)

Woensdag 9 juni vindt van 13.30 - 18.00 uur op de manege "de Seelon" in Ballum op Ameland nog een casting van paarden en pony's plaats voor de spannende 'feel good' film PENNY'S SHADOW van Steven de Jong. Iedereen die mee wil doen aan de film is welkom. Men is op zoek naar rustige paarden die, al dan niet met hun baasjes, in de film kunnen schitteren.

Zaterdag 22 mei vond reeds een grote castingdag plaats op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie te Ermelo. Uit de honderden aanmeldingen werden drie Shetland Pony's gekozen die in aanmerking komen voor de rol van de ondeugende Rakker die ook veel kunstjes kan. Daarnaast kregen zeven pony's die met hun baasjes de finale haalden, de uitnodiging om als edelfigurant mee te doen. Het zijn Claudia met haar pony Shoeby, Felicia met Booby Dazzler, Daphne met Dewi, Jesse met Andorra, Lucy met Indy, Renee met Jentle en Elynne met pony Dikkertje Dap.

Media zijn woensdag 9 juni van harte welkom.
Wanneer u op de perslijst geplaatst wil worden, het vriendelijke verzoek een e-mail te sturen naar Monique van Schendelen monique@mvsp.nl met het tijdstip van uw komst en uw 06 nummer.

Korte inhoud
Het paard Shadow, nakomeling van een van de dramatisch omgekomen reddingspaarden van Ameland, woont in een stal op de kampeerboerderij van Kai en zijn vader Erik. Kai houdt van zijn paard Shadow, maar anders dan vroeger. Een naar ongeluk heeft Shadow onbetrouwbaar gemaakt. Kai heeft nu een andere grote liefde; hij is dol op kite-surfen. Het meisje Luna houdt ook van paarden. Eigenlijk kan ze beter met paarden overweg dan met mensen. Als ze met haar jongere zus Storm en hun moeder de vakantie doorbrengt op de kampeerboerderij voelt ze zich direct aangetrokken tot Shadow. Ze weet zeker dat ze het mooie paard kan temmen en weer vertrouwen kan geven. Kai vindt het maar niets. Ze krijgen er zelfs ruzie over. Na heel veel avonturen is het uiteindelijk Shadow die ervoor zorgt dat het voor iedereen een onvergetelijke vakantie wordt.

De opnames van de spannende 'feel good' film PENNY'S SHADOW over de vriendschap tussen mensen en paarden, vinden in augustus / september plaats op Ameland. Iedereen met liefde voor paarden zal zichzelf herkennen in de blinde liefde die het meisje Luna voor het paard Shadow voelt, en de angst wanneer je je meest dierbare bezit dreigt te verliezen. Een film voor paardenliefhebbers van alle leeftijden.

Het scenario van PENNY'S SHADOW is geschreven door Lars Boom. Steven de Jong (Kameleon-films, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van '63) zal de film regisseren. De productie komt tot stand in samenwerking met het populaire paardenmagazine Penny en met steun van de suppletieregeling van het Filmfonds, in coproductie met het CoBo Fonds en de TROS.

Een spannende feel good film rondom het paard Shadow, een nakomeling van één van de beroemdste reddingspaarden van Ameland. www.pennydefilm.nl

Vanaf het voorjaar van 2011 is PENNY'S SHADOW
in heel Nederland in de bioscoop te zien.