Persbericht

NetApp en Microsoft versterken integratie
Nieuwe technologie stroomlijnt datacenter-beheer en optimaliseert cloud-omgeving

Schiphol-Rijk, 9 juni 2010 ­ NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft een nieuwe stap gezet in de verdere integratie met Microsoft®-technologie om het toenemende aantal gezamenlijke klanten nog beter te bedienen. Klanten kunnen nu gebruik maken van bekende Microsoft-tools om hun virtuele omgevingen inclusief de NetApp storage-omgeving eenvoudig te monitoren en te beheren en interne en publieke clouds te bouwen. Deze nauwe integratie tussen NetApp en Microsoft is een aanvulling op de brede strategische alliantie die ontworpen is om datacenters te transformeren tot een efficiëntere, agile en dynamische omgeving.

NetApp introduceert een nieuw beheerpakket, gebouwd op Microsoft's uitgebreide management framework, waarmee klanten NetApp storage efficiency-technologieën kunnen inzetten. Verder bevat de oplossing de basisfunctionaliteit van Microsoft System Center Virtual Machine Manager. NetApp ApplianceWatch(TM) PRO 2.1 bevat nieuwe PRO Tips voor een gedetailleerde controle en bevat automatisch herstel voor gebruikelijke storage issues, zoals replicatie en configuratie, die effect hebben op Hyper-V(TM) virtuele machines. Daarnaast kunnen Microsoft-klanten nu automatische rapportages creëren, snel op storage issues inspelen en inzicht krijgen in de opslagstatus van individuele virtuele machines via Microsoft System Center Operations Manager.

Om de creatie van self-service portals te vereenvoudigen en het beheer van publieke en private clouds te automatiseren, heeft NetApp zijn best-of-breed technologieën geïntegreerd met Microsoft's Dynamic Datacenter Toolkits (DDTK's). Door deze nauwe integratie biedt NetApp nu snellere provisioning en cloning voor Windows® PowerShell cmdlet library. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig een beroep doen op de mogelijkheden van NetApp storage-oplossingen via Microsoft System Center, of vergelijkbare tools.

"Nauwe integratie met marktleiders zoals NetApp stellen onze gezamenlijke klanten in staat om hun storage en fysieke en virtuele omgevingen nog beter te beheren. Dit gebeurt op een meer samenhangende manier door de inzet van Microsoft's System Center-managementtechnologie", zegt Garth Fort, general manager Systems Center Marketing bij Microsoft. "Samen bieden we klanten een optimale oplossing om hun virtuele infrastructuur te beheren door een goede integratie van NetApp's storage efficiency-technologieën met System Center."

"Als onderdeel van onze strategische alliantie, blijven NetApp en Microsoft trouw aan de belofte om klanten te helpen bij het transformeren van hun datacenters. Op deze manier kunnen klanten een grotere efficiëntie te bereiken, de agility verhogen en de capaciteit verbeteren om sneller te reageren op veranderende bedrijfsbehoeftes", zegt Patrick Rogers, vice president Products, Alliances en Solutions Marketing bij NetApp. "De gezamenlijke visie met Microsoft richt zich op het leveren van een unified architectuur aan klanten voor het ontwerpen en bouwen van zeer efficiënte, gevirtualiseerde en dynamische datacenters. Hierdoor kunnen bedrijven, integrators en service providers IT als een service aanbieden."