Politie Zeeland


---


O-1052-2010 Inbraak in schuur, Scherpenisse
Tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagmiddag 12.00 uur is ingebroken in een schuur aan de Hoge Markt in Scherpenisse.
Door een deur te forceren is/zijn de dader(s) de schuur binnengekomen.

Uit de schuur zijn weggenomen: een slijptol, een decoupeerzaag, een frituurpan en wat losse stuks gereedschap.
De waarde van de vermiste goederen is niet bekend.

O-1053-2010 Meer nieuws over xtc-lab in Kerkwerve
In persbericht O-1017-2010 berichtten wij al over de ontmanteling van een xtc-laboratorium in Kerkwerve. Hieronder volgt een aanvulling op dat berichtje.
Naar aanleiding van verkregen informatie dat er in Kerwerve een xtc-lab zou kunnen zijn is Politie Zeeland een onderzoek gestart naar een eventueel laboratorium.
Door de Zeeuwse politie is de locatie waar het laboratorium zou zitten enige tijd in de gaten gehouden. De agenten hebben afgewacht tot er personen is het lab waren en op dat moment is er ingegrepen.

Op donderdagavond 3 juni is overgegaan tot binnentreden in het laboratorium en hier werden direct twee personen aangehouden. Dit betroffen een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 47-jarige Rotterdammer. Ook werd een 49-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

In de zeecontainers waar het redelijk grote xtc-lab was gevestigd is een doorzoeking gedaan en daar uit bleek dat het laboratorium al enige tijd operationeel was. Er werden stoffen en middelen aangetroffen ter vervaardiging van xtc-pillen. Deze zijn allemaal in beslag genomen. Omdat het hier gevaarlijk afval betrof is het XTC-lab ontmanteld door medewerkers van het LFO en een gespecialiseerd bedrijf onder toezicht van de brandweer Schouwen-Duiveland

Ook werden doorzoekingen gedaan op twee andere plaatsen in Rotterdam.

De drie verdachten zijn op maandag 7 juni voorgeleid aan de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en de politie sluit nog meer aanhoudingen dan ook niet uit.





Politie Zeeland