Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Speciaal voor scholieren

Face Texel: veilig feesten op Texel

FACE Texel (spreek uit: Feest) is een nieuw feest speciaal voor scholieren die aan het begin van het schooljaar op Texel zijn. Tijdens deze introductieweken is er veel vraag naar een goede disco. Voor deze doelgroep is er nu elke woensdag in september een FaceT in De Toekomst Dance Factory. Deze discotheek in badplaats De Koog heeft een bijzonder goede naam bij jongeren én heeft landelijk een voorbeeldfunctie qua veiligheid en verantwoord alcoholgebruik. De ministers Hirsch Ballin en Ter Horst zijn zeer onder de indruk van wat er op dit gebied op Texel al is bereikt.

Veilig feesten

Je kunt alleen naar FaceT na aanmelding door de school via VVV Texel. Er wordt naast fris alleen zwak alcoholische drank geschonken, zoals bier en wijn, en alleen aan personen van 16 jaar en ouder. Zij krijgen bij de entree een bandje. Zonder bandje kun je geen alcohol of sigaretten kopen. De party is rookvrij. Scholieren mogen wel naar buiten om te roken, zij moeten echter op het terrein blijven. FaceT begint om 20.00 uur en duurt tot 00.00 uur. Voor busvervoer kan worden gezorgd.

Ministers

De Toekomst Dance Factory heeft veel ervaring en kennis omtrent het voorkomen van overlast en drugsgebruik, en voorlichting over alcohol en drugs. Diverse ministers, waaronder Ernst Hirsch Ballin van Justitie en Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken, hebben met Toekomst-eigenaar Paul van Dijk gesproken over veiligheid en alcoholgebruik onder jongeren en toeristen op Texel. De ministers verklaarden dat zij zeer onder de indruk waren van het effectieve beleid op dit gebied op Texel en zien hierin een voorbeeld voor het land.

Face Texel op het web

Er is een aparte website: www.facetexel.nl, en een Hyves- en Facebookpagina.

Aanmelden

Scholen kunnen zich aanmelden via het formulier op www.facetexel.nl of telefonisch via VVV Texel, tel. 0222-314741.

FaceT is een initiatief van VVV Texel in samenwerking met Texelse groepsaccommodaties, aanbieders van groepsactiviteiten en De Toekomst Dance Factory.