Ingezonden persbericht


Beste collega,

Graag je aandacht voor onderstaand persbericht:

PERSBERICHT

Hilversum, 9 juni 2010
Interactieve DutchView applicaties illustreren verkiezingsuitslagen

Vanavond wordt tijdens de verkiezingsuitzendingen van de NOS en RTL de door DutchView speciaal ontwikkelde software ingezet die het mogelijk maakt de veelgeprezen touchscreens te gebruiken. De unieke software speelt in op de behoefte van presentator en kijker aan een hoge mate van flexibiliteit en interactiviteit tijdens live-uitzendingen.

Een andere spectaculaire interactieve applicatie die vanavond door DutchView wordt ingezet is een realtime Twitter-applicatie die de actieve twitteraar optimaal bij de uitzending betrekt. De presentator kan ook deze applicatie zelf bedienen via een pc-touchscreen en een door DutchView ontwikkelde webapplicatie. De programmamaker heeft hiermee controle over verschillende informatiestromen en kan deze op ieder gewenst moment in de live-uitzending gebruiken.

Hans Bijlsma, manager DutchView Prographics: "De gebruikersinterfaces zijn in nauw overleg met de presentatoren samengesteld en aangevuld met handige opties, gestoeld op jarenlange ervaring in live televisie-uitzendingen en opnames. Ik denk dat we deze applicaties nog veel vaker tegen zullen komen bij bijvoorbeeld quizzen, shows, financiële overzichten en sportverslagen."


---

Over Dutchview:
Dutchview is in Nederland marktleider op gebied van radio-, televisie- en internetregistratie. Onze mensen zijn professionals die door hun expertise en gerichte aandacht voor onze klanten het verschil maken. Naast exclusieve studio's in Hilversum en Amsterdam, beschikt DutchView onder andere over een grote vloot (HD) registratiewagens, een postproductie huis, een ENG bedrijf, een webcasting organisatie en een zeer innovatieve graphics activiteit.