Ingezonden persbericht


Den Haag, 9 juni 2010

PvdA: Neem leegstaand clubhuis in gebruik

De Haagse fractie van de PvdA pleit voor het in gebruik nemen van het voormalige clubhuis van Texas DZB. Onlangs hebben de leden deze vereniging moeten opheffen. 'Een van de nadelige gevolgen hiervan is dat het clubhuis leeg komt te staan', aldus raadslid Gerard Verspuij.

Voetbalvereniging PGS-Vogels is actief om de samenwerking met andere maatschappelijke functies te versterken. In dat kader hebben zij contacten gelegd met een organisatie voor naschoolse opvang en The American Football Raiders en La Cross. Verspuij ziet kansen. 'Wij zien graag dat de naschoolse opvang in het oude clubhuis van Texas DZB komt en dat The American Football Raiders en La Cross gebruik maken van het veld van Texas DZB en van de kleedkamers van PGS-Vogels. Daarmee blijft een nuttig gebruik van de voorzieningen gegarandeerd en krijgt het sportcomplex Kijkduin een aanbod dat voorziet in een internationale sportbehoefte', aldus de sociaaldemocraat.

De PvdA wil dat de gemeente in overleg treedt met de betrokken partijen en de mogelijkheden tot realisatie van de ingebruikname actief ondersteunt.

De fractie heeft het college inmiddels schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.