Nederlands fotomuseum


A View From Within

11-06-2010 - 11-07-2010
Dagelijks fotoverslag van het WK Voetbal van de twee Zuid-Afrikaanse fotografen Musa Nxumalo en Sydelle Willow over het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Met hun foto's tonen zij de keerzijde van het toernooi en de impact hiervan op het dagelijks leven in Zuid-Afrika. Om de paar dagen wordt deze serie aangevuld met nieuwe foto's die zij via het web toesturen.

De jonge Zuid-Afrikaanse fotografen Musa Nxumalo en Sydelle Willow Smith zijn ex-studenten van de Market Photo Workshop, in 1989 opgericht door de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt om jonge Zuid-Afrikaanse fotografen een kans op opleiding te geven. Nxumalo en Willow Smith werden door SENSATIONAL MIX uitgenodigd om nieuw werk te realiseren voor LADUMA! LADUMA! is een kunstproject op diverse locaties in de Afrikaanderwijk in Rotterdam dat werk van beeldend kunstenaars, documentairemakers en fotografen met documentatiemateriaal combineert om meer inzicht te geven in het WK Voetbal 2010.

Nxumalo en Willow Smith zullen dagelijks hun digitale foto's uploaden naar SENSATIONAL MIX om zo de keerzijde van het toernooi en de impact hiervan op het dagelijks leven in Zuid-Afrika te tonen. Dit fotodagboek is te zien in het Fotomuseum in combinatie met enkele fotoprints. A View from Within is daarnaast ook te volgen in de tijdelijke tentoonstellingsruimte op Pretorialaan 8-10 in Rotterdam en vanaf 11 juni op de websites van het Fotomuseum en SENSATIONAL MIX.

A View from Within komt tot stand op initiatief van en in samenwerking met SENSATIONAL MIX, dat tijdens het WK de tentoonstelling LADUMA! presenteert in en rond een winkelpand aan de Pretorialaan. LADUMA! ('Het dondert' in Zulu)' roept men in Zuid-Afrika als er een goal valt in een voetbalwedstrijd. Foto's van Goldblatt zijn momenteel te zien in de tentoonstelling 70s. Photography and Everyday Life in het Fotomuseum.