Gemeente Utrecht

Samenscholingsverbod in Zuilen-Oost met half jaar verlengd

Het samenscholingsverbod (SSV) in de Utrechtse wijk Zuilen-Oost wordt met een half jaar verlengd. Dat heeft burgemeester Wolfsen, samen met de politie en het OM, vandaag besloten.

In totaal krijgen 27 jongeren voor de periode 11 juni - 11 december 2010 een SSV (in december 2009 waren dit er nog 34). Voor 20 jongeren betekent dit een verlenging, voor zeven andere jongeren een nieuw verbod. Dertien jongeren vallen af omdat zij niet meer binnen de criteria vallen of omdat zij in deze SSV-periode geen overlast of strafbare feiten meer hebben gepleegd. Een deel van deze jongeren was goed aanspreekbaar en een positief voorbeeld in de wijk.

Het samenscholingsverbod in Zuilen-Oost bestaat nu een jaar. De bewoners van Zuilen waarderen de positieve effecten van het SSV en ervaren daadwerkelijk minder overlast. "We constateren dat het SSV een gunstig effect heeft, maar we zijn er nog niet", aldus burgemeester Wolfsen. Er zijn nog steeds teveel situaties waarin jongeren de openbare orde uitdagen en de bewoners van het gebied confronteren met overlast, intimiderend gedrag en criminaliteit. In de mix aan maatregelen in Zuilen-oost kan het samenscholingsverbod nog niet worden gemist.




Gemeente Utrecht