Kunstenaars helpen het mkb innoveren


GRONINGEN, 20100318 -- Op 9 juni 2010 begint een nieuwe editie van 4x4, een programma waarin kunstenaars en bedrijven samenwerken om een vraagstuk van dat bedrijf op te lossen. De kracht van de formule heeft zich het afgelopen jaar bewezen in trajecten met bijvoorbeeld Gasterra, Nijestee, de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij, het Dagblad van het Noorden en het Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies. De initiatiefnemers willen in de run van mei de stap maken naar het MKB en laten zien dat het daar ook werkt.

"Innovatie ontstaat vaak vanuit onverwachte combinaties", zegt Ronald Mulder van het Groninger adviesbureau De Ondernemers BV, dat 4×4 heeft ontwikkeld. "Kunstenaars kunnen een bedrijf enorm helpen doordat ze buiten de gebaande paden denken. In tijden van crisis is het MKB geneigd om investeringen en innovaties uit te stellen. Met dit programma laten we zien dat creatieve samenwerking met een kunstenaar kan leiden tot snelle en duurzame oplossingen, die niet persé duur hoeven te zijn."

Vier zorgvuldig geselecteerde kunstenaars uit de provincie Groningen werken gedurende vier weken samen met vier medewerkers uit het bedrijf om een uitdagend vraagstuk op te lossen. Tijdens deze samenwerking is het leerproces een belangrijk onderdeel. De medewerkers leren creativiteit in de praktijk toe te passen en de kunstenaars leren bedrijfsmatiger werken. Dankzij de creativiteit van de kunstenaars en de kennis en ervaring van de medewerkers ontstaan onverwachte oplossingen, die ook nog eens uitvoerbaar zijn.

Vier keer vier is een initiatief van De Ondernemers BV (Groningen) en Kunstenaars & Co (Amsterdam), een landelijk werkende organisatie die kunstenaars helpt succesvol te zijn als zelfstandig ondernemer.

Bedrijven, die geïnteresseerd zijn om deel te nemen, kunnen contact opnemen met Ronald Mulder. Kunstenaars kunnen zich tot 10 mei aanmelden en op 9 juni gaat het project officieel van start.

Meer informatie vindt u op: www.vierkeervier.nl

De Ondernemers BV





ingezonden persbericht