How to dress for elections


Last minute stijladvies voor politici

HEEMSTEDE, 20100608 -- De laatste dagen voor de verkiezingen telt elk detail. Zeker voor de lijsttrekkers. Welke kledingstijl past het best bij uiterlijk, persoonlijkheid en imago? Wie kan zich flamboyante stijl of kleuren permitteren? En wie staat het best in de schijnwerpers gekleed in klassieke stijl?

Speciaal voor de heren selecteerde kleur- en imago deskundige Karin Frénay de best passende dress shirts van Daniel Moore. Met onze excuses èn complimenten aan Femke Halsema, volgens Karin Frénay één van de best geklede vrouwen in Nederland. Helaas voor haar, Daniel Moore heeft alleen dress shirts voor heren.

Job Cohen (PvdA).
Advies: Cincinnetti.
"Kenmerkend voor Job Cohen is zijn neutraliteit. Dat is wat hij uitstraalt. Hij staat boven de partijen. Ik heb bij hem altijd de indruk van een betrouwbaar man. Hij is een vaderfiguur, die zoekt naar de oplossing die voor iedereen werkt. Het gaat hem om de zaak. Niet om hoe ik er uit zie. Hij doet niet aan politieke spelletjes. Het gaat hem niet om de kijkcijfers. Job Cohen draagt in het openbaar vrijwel alleen witte overhemden. Voor hem is wit dan ook een goede keus. Te meer omdat witte kleuring bij hem past. Contrast past heel goed bij zijn donkere haren en lichte gelaatskleur. Wit straalt daarbij iets puurs en eerlijks uit, wat strookt met zijn persoonlijk imago. Hij kan hierbij goed een rode das dragen."

Jan Peter Balkenende (CDA)
Advies: Indianapolis
"Jan Peter Balkenende streeft naar een jeugdiger imago. Je ziet hem bij RTL Boulevard, bij X Factors, bij André Rieu waar hij het orkest dirigeert. Jan Peter Balkenende's teint is minder blank dan Job Cohen. Hij kan daarom ook meer kleur hebben in zijn kleding. Blauw is de kleur van vertrouwen en betrouwbaarheid. Een goede kleur voor hem. Dat kraagje dat Daniel Moore nu heeft geeft het shirt toch net even een twist voor een energiek en iets jeugdiger uitstraling."

Emile Roemer (SP)
Advies: Memphis (op TV) of Miami (in de wijk)
"Het is verbazend dat hij als SP-er de hele dag met een das rondloopt. Zijn kledingkeus is, voor een SP-er heel formeel en klassiek. Voor hem is het advies dan ook niet te casual. Qua type kan hij dat wel aan. Emile is groot. Een massieve man. Ik me daarom wel voorstellen dat hij zich zou vinden in mijn advies om Miami te dragen als hij de wijk in gaat. Hoe dan ook voor hem geen al te fijne dessins. Kleine vormpjes passen niet bij hem."

Mark Rutte (VVD)
Advies: Fort Worth
"Een breed streepje past prima bij Mark Rutte. Een streep is altijd klassiek. Maar een bredere streep heeft net een iets hipper, vooruitstrevender en ondernemender karakter. Fort Worth strookt ook prima bij zijn gelaatstrekken. Mark Rutte heeft veel lange, rechte lijnen in zijn gezicht. Dat zie je heel goed als je zijn trekken vergelijkt met bijvoorbeeld die van Alexander Pechthold. Mark Rutte kan zo'n brede streep prima hebben. En het past ook goed bij een liberaal, ondernemend imago."

Geert Wilders
Advies: Cincinetti
"Ik heb Geert Wilders nog nooit in iets anders gezien dan in een wit overhemd. Met zijn heel wit haar heeft hij weinig contrast in zijn gelaat. Wat hij wil uitstralen is veel gezag. Hij heeft in zijn optreden iets van `jongens, zo is het, en niet anders.' Hij wil polariseren. Uiterlijk doet hij dat al met zijn haar. Met zijn witte haren is het statement al gemaakt. Meer is niet nodig, lijdt alleen maar af. Klassieke kleding is formeel, straalt vertrouwen uit en gezag. Conclusie is: voor Geert Wilders een straal wit overhemd. Het is niet anders."

Zie ook de adviezen aan Alexander Pechtholt, André Rouvoet en Tofik Dibi op http://www.danielmoore.eu/internet/Page/326471_nieuws.aspx
http://bit.ly/9sDWNL