RTL Group

RTL 7: 'VI Oranje' tweemaal per dag tijdens het WK

Mannenzender RTL 7 gaat zijn kijkers tijdens het WK bijstaan met sfeer, voetbalhumor en de scherpste analyses van de Nederlandse tv. Van donderdag 10 juni (de dag voor de eerste aftrap) tot en met zondag 11 juli (de dag van de finale) zijn dit namelijk tweemaal per dag de ingrediënten van 'VI Oranje', een op 'Voetbal International' geïnspireerde voetbaltalkshow.

Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp vormen de basisopstelling van 'VI Oranje', die elke dag wordt aangevuld met prominente (voetbal)gasten. De thuisbasis van het programma is het sfeervolle Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen, waar de heren vanaf het grote buitenterras zicht hebben op zon, zee en strand.

Tijdens het WK wordt er vanaf 17.50 uur teruggeblikt op de middagwedstrijd en vooruitgekeken naar de wedstrijden die later op de avond worden gespeeld. Late night, vanaf 22.15 uur, komt 'VI Oranje' terug en wordt er nagepraat over de gespeelde duels. Ook komen er dan bekende Nederlandse artiesten optreden om de zwoele zomeravond af te sluiten.

Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7: "Het WK is het grootste voetbalfeest ter wereld. Als mannenzender en tweede voetbalzender van Nederland willen we daar natuurlijk een bijdrage aan leveren. Samen met Eyeworks Sport is het gelukt om straks twee uitzendingen per dag te kunnen maken. We doen dat om de WK-wedstrijden heen. Met 'VI Oranje' bieden we de kijker straks sfeer, voetbalhumor en de scherpste analyses van de Nederlandse tv."

Met momenteel de rechten van de Europa League, de KNVB Beker en de Jupiler League en voetbalgerelateerde programma's zoals 'Voetbal International' en 'Seat Mooiste Goals Ooit' is RTL 7 de tweede voetbalzender van Nederland.

Uitzending: RTL 7, vanaf donderdag 10 juni, tussen 17.50 en 18.55 uur en tussen 22.15 en 23.30 uur.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.