Gemeente Woerden

10 juni - Informatieavond revitaliseren bedrijventerreinen

27-05-2010 11:46
De afgelopen maanden hebben vrijwel alle politieke partijen zich expliciet uitgesproken voor het inzetten op revitalisering van bedrijventerreinen in Woerden, inclusief de kleine kernen. De gemeenteraad wil deze inzet graag concreet maken en organiseert op 10 juni aanstaande een informatieavond over dit onderwerp in het stadhuis van Woerden. (Aanvang 20.00 uur.)

Uitnodiging
OndernemersKring Woerden, Kamer van Koophandel Midden-Nederland, VNO-NCW Utrecht West en de Rabobank Woerden hebben een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen.
Het betreft echter een openbare bijeenkomst en ook ondernemers, gebruikers van verouderde bedrijventerreinen en andere belanghebbenden of geĂŻnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Programma

- Korte presentatie door:
o Robert Jansen van Bureau Oranjewoud
o Rudy Stroink, directeur TCN uit Utrecht
Beide partijen hebben ervaring op het gebied van het ontwikkelen en vormgeven van revitaliseringsprocessen.

- De heer Jaap Berends van de VNG is uitgenodigd om een toelichting geven op de subsidiemogelijkheden voor revitaliseringsprocessen. Hij zal een toelichting geven op het recent gesloten convenant ter zake tussen rijk, provincies en gemeenten.

- Vanuit het college zijn de portefeuillehouders Ruimtelijke Ordening (Martin Schreurs) en Economische Zaken (Bob Duindam) aanwezig.
- Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

- Informele afsluiting in de Koepel van het stadhuis met een drankje.

Het vervolg
In augustus / september 2010 krijgt deze informatiebijeenkomst een vervolg in de vorm van een werkbezoek aan een (of meerdere) bedrijventerrein(en) waar op succesvolle wijze een revitaliseringstraject is doorlopen. Kort daarna wordt een brede discussie tussen de raadscommissie Omgeving, het college en de belanghebbenden georganiseerd.

Op basis van de uitkomsten van de informatiebijeenkomst, het werkbezoek en de brede discussie zal de gemeenteraad een conclusie met uitgangspunten formuleren en dit als een politieke opdracht aanbieden aan het college met het verzoek deze concreet uit te werken.

Voor vragen over deze informatieavond kunt u terecht bij de raadsgriffie van de gemeente Woerden. Telefoon (0348) 428510 of e-mail raadsgriffie@woerden.nl
Indien u en uw leden de informatiebijeenkomst wensen bij te wonen, wordt u verzocht zich via bovengenoemd mailadres aan te melden.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden|tel. (0348) 428 911|stadhuis@woerden.nl |