Gemeente Krimpen aan den IJssel

Gespreksavond Herindelingsontwerp Krimpenerwaard

Op donderdag 10 juni 2010 organiseert de gemeente Krimpen aan den IJssel voor inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen een gespreksavond over het Herindelingsontwerp Krimpenerwaard. In dit Herindelingsontwerp kiezen Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voor samenvoeging van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist tot één gemeente Krimpenerwaard per 1 januari 2013. De gemeente Krimpen aan den IJssel kan zelfstandig blijven.

Tijdens deze avond gaan wij nader in op het proces dat heeft geleid tot het Herindelingsontwerp en de positie die Krimpen aan den IJssel daarin heeft ingenomen.
De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum `De Tuyter' aan de Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. U bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. De bijeenkomst start om 20.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Programma gespreksavond
Op deze avond geeft bestuurskundige Dr. Leon van den Dool een presentatie over het proces van totstandkoming van het Herindelingsontwerp. Hierbij wordt ook de positie die de gemeente daarbij heeft ingenomen nader toegelicht. Vervolgens vindt onder leiding van gespreksleider Drs. Jacques Steeghs een forumdiscussie plaats. Naast Dr. Leon van der Dool nemen ook raadsleden plaats in het forum. U kunt volop meedoen aan de discussie. Aan het eind van de avond wordt verteld hoe u een zienswijze of reactie kunt geven.