Duits-Nederlandse Handelskamer

Succesvol starten in Duitsland met behulp van de DNHK

Heerlen, 28 mei 2010

Het oprichten van een nieuwe onderneming vereist altijd goede voorbereiding en kennis van de markt. Vooral wanneer de vestiging in het buitenland is, zullen er vooraf vele onduidelijkheden moeten worden opgehelderd. Omdat een goed begin het halve werk is, organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) het seminar "Succesvol starten in Duitsland" op donderdag 10 juni 2010 van 14 tot 17.30 uur in Heerlen.

"De meest voorkomende valkuil is het betreden van de nieuwe markt met te weinig inzicht in de juridische en fiscale aspecten hiervan", zegt trainster Carina Mijnen van de juridische afdeling van de DNHK. Zij zal het seminar samen met de advocaat Olaf Zöllner van Zöllner & Zöllner verzorgen. "Wie al van tevoren informatie inwint en beginnersfouten vermijdt, kan direct aan de slag en daarbij tevens geld besparen." Hierbij wordt nog buiten beschouwing gelaten dat Duitsers precisie en duidelijkheid sowieso op prijs stellen.

Deelnemers krijgen in het seminar informatie over het betreden van de Duitse markt. De belangrijkste verschillen tussen de Duitse ondernemingsvormen en de bijbehorende voor- en nadelen komen daarbij aan bod. "Verder krijgen de deelnemers informatie over het Duitse belastingstelsel, dat duidelijk van het Nederlandse verschilt en worden de juridische en fiscale aspecten van het in dienst nemen van Duits personeel belicht", aldus Mijnen.

Deze workshop is bedoeld voor leden uit het management van het bedrijfsleven, die in Duitsland zaken willen doen of die al op de Duitse markt actief zijn. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De deelnamekosten zijn 199,- euro (excl. BTW). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, Tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org

Directe link:

www.dnhk.org/index.php