Gemeente Asten Pastoor Arnoldstraat (

Informatieavond Heusden Pastoor Arnoldstraat (

In het kader van de ontwikkeling van een nieuw bestemmingsplan voor een brede maatschappelijke voorziening en woonservicezone op de percelen van de basisschool en het gemeenschapshuis, beide gelegen aan de Pastoor Arnoldstraat in Heusden, organiseert de gemeente Asten op donderdagavond 10 juni 2010 een informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden.

Nieuw bestemmingsplan nodig

Om de gewenste brede maatschappelijke voorziening en woonservicezone (BMV) aan de Pastoor Arnoldstraat te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan nodig. Enkele maanden geleden is in het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen het voorontwerp actualisatieplan voor het gehele komgebied van Heusden gepresenteerd (bestemmingsplan Heusden Komgebied). In dit voorontwerp is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op de locaties van de school en het gemeenschapshuis ten behoeve van de ontwikkeling en realisatie van de BMV. Na de presentatie van het actualisatieplan is besloten om de bestemmingsplanontwikkeling voor de BMV alsnog los te koppelen van de ontwikkeling van het actualisatieplan. Dit betekent concreet dat de locaties voor de BMV uit het actualisatieplan worden gehaald en dat hiervoor een separaat bestemmingsplan wordt ontwikkeld (bestemmingsplan Heusden Pastoor Arnoldstraat).

Voorontwerp bestemmingsplan klaar

Inmiddels is het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de BMV opgesteld.

In het bestemmingsplan zijn de (maximale) bouw- en gebruiksmogelijkheden voor genoemde locaties aangegeven. Deze bouw- en gebruiksmogelijkheden vormen het vertrekpunt voor de architect, wanneer deze een aanvang maakt met het ontwerpen van bouwplannen.

Informatieavond

Op 10 juni 2010 vindt een informatieavond plaats in gemeenschapshuis Unitas, Pastoor Arnoldstraat 2 in Heusden. Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de ontwikkeling van het nieuwe bestemmingsplan. Ook wordt tijdens deze avond het voorontwerp bestemmingsplan gepresenteerd.

N.B. op deze avond zal geen schetsplan/bouwplan van de nieuwbouw worden getoond.

Het programma van de avond ziet als volgt uit:

19.45 uur zaal open, inloopkwartiertje voor het bekijken van het voorontwerp

20.00 uur opening door wethouder Huijsmans. Aansluitend


- toelichting op de ontwikkeling van het bestemmingsplan


- informatie over de stand van zaken van de planvorming van de BMV


- gelegenheid voor vragen/opmerkingen

21.30 uur afsluiting avond

Indienen van reacties

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van 11 juni tot en met 8 juli 2010 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van Asten, bij de afdeling Publiekszaken (kamer 122). Binnen deze periode kunnen reacties op het voorontwerp worden ingediend. Het voorontwerp is eveneens in te zien op de gemeentelijke website www.asten.nl.